Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 28 évesen megéri garzont...

28 évesen megéri garzont venni, vagy inkább izzadjak ki mindenképp valahogy egy 1,5 szobás lakásra valót?

Figyelt kérdés

Azt tudom egyedül elférnék egy ilyen lakásban, ami 30-40 négyzetméter közti. De én őszintén szólva szeretnék belátható időn belül megint párt, akivel egy idő után együtt is laknék és egyszer majd családot is. Persze lehet ez nem úgy alakul majd, de a lehetőségét fenn szeretném tartani.

Hitel nélkül garzont tudnék venni, igaz abból belvárosi modern téglát is, vagy még néhány millió hitellel egy 1,5 szobás panelt is valahol kint a lakótelepen. Én most sok hitelt egyelőre nem szeretnék felvenni, mert 28 évesen egyedülállóként nem akarom nagy hitellel lekötni magam.

2022. febr. 2. 18:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én 1,5 szobásat venném, mert komfortosabb.

Mivel 28éves korodra félreraktál 20 milliót, nincs értelme külföldön dolgoznod.

Hitel meg nem gátol a költözésben, el lehet adni azzal is.

Viszont, ha hitelt veszel fel érdemes annyival többet hogy akár egyből felújítsd valamennyire az igényeidnek megfelelően.

4% illeték, 1-1,5% ügyvédi költségekkel számolj pluszba

2022. febr. 3. 03:43
 12/14 anonim ***** válasza:
18%
Hát én meg a garzonra szavazok. Később kiadod albérletbe, az a te magánvagyonod, ha lesz párod. Majd együtt vesztek 1,5 szobásat. Ami közös lesz. Garzont meg el ne add.
2022. febr. 3. 06:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is 1.5 szobásat vegyél. Egy nappali + 8 nm háló szerintem kell hosszútávon, és ebbe a lakásba még akár egy kisbabát is be lehet vállani. Ha mégis kicsi lenne kettőtöknek, akkor bérelhettek együtt. Ha költöznél, kiadod. Mivel elég nagy önerőd van, bőven kiadná a bérleti díj a hitel összegét, ettől nem kell félned. Ha sikerül két különnyíló szobásat venned, akkor két-három egyetemistának is ki lehet adni a lakást.
2022. febr. 3. 11:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, a garzont miért kell lepontozni. Használt panel hitellel nem jobb. És ha a párod nem akar a tiédben lakni pont ott?
2022. febr. 3. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!