28 évesen megéri garzont venni, vagy inkább izzadjak ki mindenképp valahogy egy 1,5 szobás lakásra valót?
Azt tudom egyedül elférnék egy ilyen lakásban, ami 30-40 négyzetméter közti. De én őszintén szólva szeretnék belátható időn belül megint párt, akivel egy idő után együtt is laknék és egyszer majd családot is. Persze lehet ez nem úgy alakul majd, de a lehetőségét fenn szeretném tartani.
Hitel nélkül garzont tudnék venni, igaz abból belvárosi modern téglát is, vagy még néhány millió hitellel egy 1,5 szobás panelt is valahol kint a lakótelepen. Én most sok hitelt egyelőre nem szeretnék felvenni, mert 28 évesen egyedülállóként nem akarom nagy hitellel lekötni magam.
#1 A kérdező venni, és nem kivenni szeretne.
Kérdező, én beruháznék a garzonra. A pénz csak romlik, de ha ingatlanban áll, akkor tatja az értékét. Az ingatlan mindig jó befektetés. Vedd meg ha hitel nélkül megengedheted magadnak. Ha nayobbat szeretnél, el tudod majd adni a garzont, pláne ha jó helyen van.
Nekem az a nem tiszta, ha kp-ra tudsz venni modern téglát akkor miért ne tudnál egy régebbi 1,5 szobásat megcsípni?
Egy 30 m2-es újépítésű 30+ millió, ebből már kijön egy normális méretű, állapotú panel is.
A hitel sem Istenkáromlás, hiszen ha ennyi pénzed van, akkor elég néhány millió plusz, amit meg pár év alatt simán vissza lehet fizetni.
Amúgy nem egyszerű kérdés.
Én magam mindig 1,5 szobásat hajtottam, csak közben mentek el az árak is. Ha ezt előre tudom, akkor 3-4 éve vettem volna egy kicsi garzont és az mára ki lenne fizetve, fel lenne újítva.
Fentebbiektől függetlenül, azt sem bántam meg (legalábbis méret szempontjából) hogy nem egy kis lyukat vettem, hanem végül megfogtam egy 1,5 szobás 48 m2-es panellakást.
Hitelem 9 millió rajta ami azért nem világvége, felújítás viszi még mocskosul a pénzt.
Az tény, hogy így 30+ évesen kellemesebb lesz hosszú távon, hogy van egy nappalim + hálószobám.
Ami nehéz viszont, saját, rendberakott lakást kiadni. Én is gondolkoztam rajta, hogy ha nem jön be kiadom, vagy akár a későbbiekben. De amikor magadnak rendezkedsz be, beleölsz komplett felújításba 7-8 milliót, mert sajnos ma ennyibe fáj az ilyesmi, akkor azt utána nem szívesen adod oda bárkinek.
Az mondjuk tény, hogy egy jó helyen lévő garzonra jobban megválogathatod a lakókat, én külső kerületben vagyok, és hát itt azért nem ugyanaz a közeg mint egy egyetem vagy a belváros közelében.
Hitelt semmi képp sem ajánlok. Csak a bankot gazdagitod .
Vegyél kis lakást ,aztán majd ezt már lehet cserélni is .
Amit a banknak adnál azt rakjad félre. A banknak évekig csak a kamatot fizetnéd,a felvett tőke meg sem mozdul . Nagyon át kell ezt számolni.
Vidéken élek konkrétan Szegeden. Itt a 1,5 szobás panelok árának alja most 22 millió, de aztán még simán van bőven 24-25-ért is átlagos, a szuper felújítottak (még mindig másfél szobás panelnál tartunk) meg még ennél is drágábbak. A garzonok ehhez képest vannak 20 millióért is olyanok, amik kinézetre és minden másra elfogadhatóak nekem, plusz még ahogy írtam a belvárosban vannak, téglák, bár nem új építésűek, de jók.
Kb. 19-20 millió forintot sikerült összekaparni. Ha veszek valamit, akkor most kellene, mert már az utóbbi fél évben (mióta a fejemben van a lakásvásárlás) szörnyű volt látni, ahogy szinte havonta millióval emelkednek az árak.
Viszont azért sem szeretnék hitelt vagy sok hitelt felvenni, mert még fiatal vagyok pár nélkül és lehetséges úgy döntök Pestre költözöm vagy kimegyek külföldre. Nem vagyok még lehorgonyozva, nem állt be az életem egy adott irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!