Az újszerű lakás nem azt jelenti, hogy az egész ház újszerű?
Figyelt kérdés
Egy csomó felújított ezer éves lakás van újszerűként feltüntetve.2022. febr. 1. 10:21
1/10 anonim válasza:
Nem. Az újszerű lakás annyit jelent, hogy a lakás maga van felújítva. Aminek a bejárati ajtónál vége. A ház lehet romos is.
2/10 A kérdező kommentje:
De akkor miért nem azt jelölik meg, hogy felújított? Mit állítsak be, ha pár éves házba szeretnék költözni, ha már ezt sem lehet?
2022. febr. 1. 10:51
3/10 anonim válasza:
Nem miért jelentené? A lakásról ír, nem a házról. Az újszerű pedig nem azt jelenti, hogy új, hanem hogy olyan, mint az új, azaz annak néz ki. (Ez esetben belülről.)
4/10 anonim válasza:
Az újépítésű jelenti azt, hogy ha a ház új.
5/10 Valentino BROssi válasza:
Külföldön azt jelenti, hogy nagy felújítás volt kevesebb, mint 5 éve. Magyarországon azt jelenti, hogy kevesebb, mint 20 éve volt egy közepes befektetésű tatarozás.
6/10 anonim válasza:
#5:
+1!! Eszem fszom kettéállt amikor panellakásokat hirdetnek felújítottként, és közben az 1996-os Zalakerámia csempe van a falon. Jó, 1970 óta felújították, de bakker 2022 van.
Az én lakásomra is azt mondta az eladó, hogy 2005-2010 között lett felújítva, erre 1996-os volt a kézmosó, a csempe... Mert leszedve alul bele volt ütve a gyártás dátuma.
Ok, én szétvertem úgyis, de na.
Mondjuk úgy hirdette, hogy 5 éve cserélt réz vezetékek vannak, én meg 3 kötődobozból 3-ban alu vezetéket találtam...... Jó alkualap volt :D
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. #7 Az is megvolt.
2022. febr. 3. 08:43
9/10 anonim válasza:
8: Még olyan is van, hogy megvesznek egy régi házat és felhúznak rá új emeleteket, és akkor az is újépítésű.
10/10 anonim válasza:
Arra szokták mondani, hogy újszerű amit a 70 es években felújítottak máshonnan bontott csempével, csak 3-4 tört el 50 év alatt és a tulaj szerint ez nagyon jó teljesítmény úgyhogy szinte újnak mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!