Utána lehet kérdezni egy lakatlan háznak? Hogyan?
Van egy ház az utcánkban, egy régi, romos, rossz állapotú családi ház. Már évtizedek óta nem lakja senki, az utcában elő időseket megkérdeztem, azt mondták, régen egy idősebb német nő jött nyaralni ide, de már nagyon régóta nem jön.
A ház pedig egyre borzalmasabb állapotban van.
Ha én meg akarom ezt a házat venni, hol kezdjem el? Egyáltalán ki adhatnak nekem bármilyen információt róla?
Köszönöm a segítséget!
En legelőször a Földhivatalban érdeklődnék, lekérném a tullapot.
Ezután felvenném a kapcsolatot a tulajdonossal.
Lóf@szt lehet elperelni.
Magántulajdon, hallottál már róla?
#3:
Szerintem az elbirtoklásra gondolt, de azért az nagyon más liga, és nem 1-2 nap.
Elbirtokolni is csak 15 év után lehet, de ott bizonyítani kell hogy azt hitted hogy a tiéd.
Nem az utcáról beesett ember kijelenti hogy ez neki kell.
#5:
Én tudom. Azért írtam, hogy az más liga.
Eszembe se jutott elbirtokolni, felkeresném és megvenném tőle.
Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket!
igen, így indulj el. Aztán persze lehetnek gondok. Ha pl. az idős német nő netán meghalt. Akkor vagy bekerült a hagyatéki leltárba az ingatlan, vagy nem. A magyar közjegyző a magyar ingatlannyilvántartást lekérdezi, a német a németet, de a német a magyart nem. Ha az örökösök ezt nem jelentették, akkor akár ki is maradhatott. Ha egyedül járt ide nyaralni, jó eséllyel nem voltak közvetlen leszármazottak, lehet, hogy valaki oldalági örökölt, aki nem tudott a magyarországi ingatlanról. De az is lehet, hogy lezajlott ugyan rendben a hagyatéki, de az örökös nem lett átvezetve a magyar ingatlnnyilvántartásba.
Szóval indulj el, ahogy fent írták, de ha egy 110 évs hölgy a bejegyzett tulajdonos, akkor nem lesz egyszerű a további nyomozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!