Vennél egyedülállóként kertes házat?
"Nem értem, ennek mi köze az egyedülállósághoz." - Kicsit úgy láttam, hogy az első lehet, hogy félreértette a kérdést, mert a másik opcióként a panelt hozta fel, de nem csak a panel lehet társasházi lakás. A kérdés pontosítására szántam a válaszom.
Köszi az eddigi válaszokat, egyelőre nekem is gond az ingatlanárak elszállása, illetve nem éltem soha kertes házban, panelban nőttem fel, panelt vettem első lakásnak, aminek a hitelét ki is tudtam már fizetni. Munka mellett, indulásnak jó, de jó lenne egy kis udvar. Felénk a sorházi társasházak, amik közös udvarral vannak, eléggé le vannak pusztulva, inkább bontásra érettek, de a kertvárosi részre szívesen kiköltöznék, ahol kulturáltabb a környék, és a tömegközlekedés is elérhető. Ugyanakkor kicsit bizonytalan vagyok, hogy nőként egyedül ez mennyire jó ötlet.
"másik opcióként a panelt hozta fel, de nem csak a panel lehet társasházi lakás"
A szülővárosomban pl. panelnak hívnak mindenféle társasházi lakást, szerintem sokan így értik.
Nőként simán bevállalnám a kertet. Elég sok mindent meg tudok csinálni magam, ha valamivel olyan nagyon nem boldogulnék, akkor fizetnék valakinek hogy csinálja meg és kész.
Azért a panel meg a közös udvaros társasház meg a gangos ház nem ugyanaz, még ha így is értik. :-) De nem akarom ezt túlbonyolítani.
Nem adom fel akkor ezt az álmomat, de még gyűjteni kell. Az viszont jó, hogy már van egy lakásom, és nem teljesen a nulláról tervezem.
A nők mindig harcolnak az egyenjogúságért, de csak addig amíg nem kell valamit csinálni, mert akkor rögtön arra hivatkoznak, hogy az "férfimunka" és ők "csak gyenge nők".
Szerencsére nem minden nő ilyen.
Pl. az 54 kilós barátnőm kertészetit végzett és gyakorlatilag egy kertben -szinte- mindent megcsinál amit egy férfi. Simán ás, kapál, ültet, gereblyézik, metsz, füvet nyír, fát ültet stb...stb... Amúgy az összes barátnője is ugyanúgy megfogja a munka végét.
Az is igaz, hogy ők nem a "pillarebegtetős plázacica-szakon" végeztek...
Mi számít szerinted "pillarebegtetős plázacica-szak"-nak? Tényleg kíváncsivá tettél. :)
"biztonságérzet szempontból vannak eltérések egy társasház és egy önálló kertes ház között"
Mire gondolsz? Engem pl. kertesben megnyugtat, hogy nem mászkálnak vadidegenek a bejárati ajtóm előtt, a kertemet bekamerázhatom míg a lépcsőházat nem, stb.
De ott nem rakhatsz ki kamerát csak úgy, amikor épp te gondolsz egyet, nem nézheted meg akármikor, nem tárolhatod te a felvételeket, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!