Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennél egyedülállóként kertes...

Vennél egyedülállóként kertes házat?

Figyelt kérdés
2022. jan. 25. 19:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
71%

Nőként egészen biztosan nem. Mivel nincs meg a fizikumom, hogy egymagam tartsam karban a házat és a kertet, apróbb munkákra meg nem találni embert, nem vállalnám.

Férfiként talán.

2022. jan. 25. 20:49
 12/35 anonim ***** válasza:
0%

Akkor operáltassad át magad.

:)

2022. jan. 25. 20:59
 13/35 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom.

Elsőre majdnem rávágtam, hogy vennék. De összességében amennyit otthon vagyok sokkal inkább ellennék egy újépítésű és minőségileg jól megépített lakásban. Ami 2 szoba + nappali esetleg terasz/erkély.

Másrészt ami nekem is hiányzik, egy garázs, saját kert ahova beállhatok az autóval, vagy éppen a barkácsolós, koszos dolgok is egyszerűbbek lennének egy kis pincei hobbi-sarokban mint a lakásban.

2022. jan. 25. 23:59
 14/35 anonim ***** válasza:
65%

Vettem is. A telek 3500m2. Egyedül rendben tartom! A fűnyírás egy teljes nap kényelmes tempóban. És akkor mi van? Tavasszal hétvégéken szőlő, fák metszése, és fűnyírás, az a sűrű időszak, utána már leginkább csak a fűnyírásra kell szánni időt, na meg a szüretre (de az hobbi!).

Teljes mértékben egyetértek abban a 11-essel, hogy ez férfidolog, legalábbis annak kellene lenni, én e tekintetben konzervatív vagyok.

Ugyanakkor ehhez hozzá tartozik az is, hogy egy ismerősöm kb. 1000m2-t tart rendben egyedül, nőként. Egy fűnyírót egy nő is eltud tolni, ezt bizton mondhatom, mert láttam a saját szememmel (bár tény, hogy korábban ilyet nem láttam, ugyanis otthonról azt hozom, hogy ez a férfi feladata). Létrára egy nő is rátud állni metszéshez. Nincs olyan feladat, ami a női átlagos fizikumot meghaladná! Ha pedig nem kert van, hanem amolyan "parkosított udvar", akkor azt meg végképp rendben tudja tartani egy nő is. Persze akinek nincs semmi problémája a lakással, az igyekezzen lakásba, szerintem is!

2022. jan. 26. 07:24
 15/35 anonim ***** válasza:
46%

"ez férfidolog, legalábbis annak kellene lenni, én e tekintetben konzervatív vagyok"

Azt csak mellékesen megjegyzem, hogy a nők is ugyanúgy végzik ezeket a feladatokat évszázadok óta.

2022. jan. 26. 08:55
 16/35 anonim ***** válasza:
87%

én csak akartam venni, de ahol én lakom ott jelenleg a használt régi ház felújítva, többe kerül mint egy új... Szóval építkezek.

600 m2 19 méteres utcafronttal rendelkezik a telek. Ebből kb 110 m2 lesz az előkert ami nem is lesz lekerítve, de itt 4 autó tudna parkolni. kb 140 m2-t elvesz a ház, 50-70 m2-térkövezve lesz. szóval marad kb 280 m2 füves terület. nekem pont elegendő. Nem kell megszakadnom a karbantartásában.

2022. jan. 26. 09:06
 17/35 anonim ***** válasza:
96%
Vennék. Ha nem szállt volna el az építőipar lehet már meg is lenne. A héten kiderül mennyivel sikerül közelebb kerülni hozzá és venni is fogok előbb-utóbb.
2022. jan. 26. 09:35
 18/35 anonim ***** válasza:
74%

Persze, miért ne.

"Egy önálló kertes ház más, ott olyan dolgokat is te intézel, amit egy társasházban közösen, vagy társasházkezelő intéz például."

Szerintem ezzel mindenki tisztában van. Nem értem, ennek mi köze az egyedülállósághoz.

2022. jan. 26. 10:30
 19/35 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ... Mekkora a telek, mit szeretnék rajta csinálni? Mennyi idős vagyok? Bírni fogom-e 10-15 év múlva.Mi a férjemmel 1000m2-es telket vettünk házzal....Amikor mgvettük,már tudtuk, hogy a felét eladjuk...nincs szükségünk rá(se idő, se energia), nem szeretnék veteményest,gyümölcsfát stb. Pihenőkertet szerettünk volna, grillezési lehetőséggel, ha jönnek a barátaink ill, egy kicsi(3x6m-es merevfalú) medencét, hogy nyáron nagy melegbe lehessen csobbani munka után ill hétvégén egy kicsit, és beszélgetni... ill, kocsival(motorokkal) be lehessen állni, ha szeretnénk... Nekünk megfelel, kb. 350nm a kert miután levonjuk a lakó és mellék épületet..Jó az elrendezése is, van azért bőven növényzet is.

Világ életemben bér ill. panel lakásban laktam, meg sem fordult a fejemben , hogy egyedül kertes házat vegyek...Egyedül, egy normális méretű terasz vonzott, hogy legyen hova kiülni, ha nem házat veszünk.Amúgy nem bántam meg, bőven elég ennyi...

Ha vonz , hogy ki lehesen ülni és zöldet láss, de nem szeretnél veteményest stb. akkor a sorház is szóba jöhet,ott általában kicsi a kert, az egyedül is lehet karban tartani és mégis van :-) vagy telek kicsi kerttel...

2022. jan. 26. 10:44
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bár én végül építtettem, mert nem találtam megfelelő házat (egyedülálló nő, negyven év körül). Majdnem 4500 nm a telek, van vele meló, de nem vészes (főleg fűnyírás, de elég nagy részt meghagytam pl. tavaly vágatlanul, mert szép vadvirágok voltak :)). Kerítéssel számolni kell (anyag, munka, karbantartás), ha nagyobb telek van (ill. kisebbnél is, csak az nyilván kevesebb). Laktam majdnem 20 évig társasházban, olyan sok plusz intéznivaló nincs most, kukát kiviszem, annyi kb., télen kinti csapot elzárni, ilyesmi.
2022. jan. 26. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!