Szerződéskötés elkérhetem a tervezetet,hogy másik
ügyvéddel is megnézhessem?
Persze. Jogod van átnézni előtte, értelmezni, átbeszélni. És el kell kérni. Akkor írd ( kell) alá, ha mindent megértettél!
2022. jan. 25. 12:42
Általában úgy működik, hogy az ügyvéd elküldi neked a tervezetet, és csak ha azt átnézted, vitás kérdéseket megbeszéltétek, akkor beszéltek meg időpontot a szerződéskötésre.
2022. jan. 25. 12:52
Nekem kérés nélkül is megküldte az ügyvéd.
2022. jan. 25. 12:55
Néhány ingatlant eladtunk és vettünk is az életünk során. Mindig teljesen evidens volt, hogy kapunk illetve adunk a másik félnek a tervezetből. Már csak azért is, hogy az adatokat átnézze a másik fél, nincs-e benne elírás. Illetve, hogy ha valami nem került volna bele akkor azt még a szerződés megkötése előtt javítani lehessen. Vegyétek fel az ügyvéddel a kapcsolatot és kérjétek el a szerződést. Én meg sem kötném úgy a szerződést, hogy ott a megkötés pillanatában látnám első alkalommal.
2022. jan. 25. 12:56
Nem tudom milyen ügyvéd az,akitől ezt kérni kell.Nálunk mind 2 fél részére megküldte .
2022. jan. 25. 14:40
A tervezetet sem ingyen csinálja.
2022. jan. 25. 14:42
Nekem is megküldte előre és az eladónak is.
Az ügyvéd érdeke is, hogy a problémàk előre kibukjanak, ne ott álljatok neki variàlni, hogy ez vagy az nem tetszik.
Akitől ezt külön kérni kell az nem ügyvéd…
2022. jan. 25. 14:59
“ A tervezetet sem ingyen csinálja.”
Nem ingyen, hanem a későbbi munkadíjáért……
Nyilván ez a probléma akkor merül fel, ha végül nem kötnek szerződést.
Én sajnos jártam így, az eladó elàllt az eladástól, pedig már volt kész szerződés. Mondtam az ügyvédnek h természetesen kifizetem a munkadíját, de rendes volt, nem kért semmit, mondta h ilyen esetük nagyon ritkán fordul elő, és engem sem akar szarba hozni hogy a “semmiért” fizessen soktízezret. Annyit kért h ha legközelebb veszek ingatlant majd vele csináltassak szerződést. Így is lett :-)
Meg még vagy 5-6 embernek ajánlgattam őket, mert ettől függetlenül is elégedett voltam velük. Uh összességèben megtérült a “vesztesége”.
2022. jan. 25. 15:03
Az én ügyvédem mindig mindkét felet behívta, kiadott egy-egy tervezetet (ha négyen voltunk, négyet, aztán felolvasta. Magyarázatokkal. Mindenki véleményezhette, kérhetett változtatást, bármit. Csak amikor mindenkinek tökéletesen megfelelt, akkor nyomtatta ki a végleges szerződést. Sajnos, ő már nyugdíjas, azóta sem találtunk ennyire hozzáértő, ingatlanjogban kiemelkedően jó ügyvédet. Anno más ügyvéd sokszor hónapokig intézett egy-egy telekkönyvi bejegyzést, nekem általában 2-3 héten belül már a tulajdoni lap is a kezemben volt. Ja, és soha nem mentem sehova, nem intéztem semmit, az adás-vétellel kapcsolatos összes dolgot ő intézte. Megjegyzem, azóta sem találtam ilyen jó ügyvédet. Van egy új ügyvédem, de ő fele olyan jó szerződéseket nem ír. Olyanról is hallottam, aki pl. nem kötött ki kötbért késedelmes átadásra. Aztán az ügyfél még két hónap után sem kapta meg a lakását.
2022. jan. 25. 16:25
10/11 A kérdező kommentje:
Mi van akkor,ha nem akarom aláírni,mert nem tetszenek a feltételek...?
További kérdések: