Zalaegeszegen vagy Nagykanizsán vegyek egy lakást/ kisebb házat?
Szóval saját kis lakást/házat szeretnék , igaz jelenleg független vagyok, szóval nekem kell állni majd a hitelt teljes mértékben. A fizetésem 220 ezer sajnos, diplomásan. Jelenleg nincs kapcsoaltom, de később szeretnék majd családot, most 31 éves vagyok.
Zalaegerszegen egy kisebb családi házat tudnék venni, ami a város szélén van és egy szoba, konyha. fürdő részből állna illetve kert is van hozzá, de megyeszékhelyen lennék, ahol a közalkalmazotti munkák is több számban vannak, szociális területen szeretnék majd dolgozni.
Nagykanizsán már tudnék venni egy két szobás nagyobb lakást, szinte ugyan ennyi pénzért, viszont azt a várost nem igazán ismerem, illetve úgy hallom ott alig lehet munkát válltani, viszont minden olcsóbb. Szóval lehet hogy bekellene járnom Zegre a munkáért.
Ti hogy döntenétek??
Én úgy gondolom, hogy nem most kell egyedül megteremtened a későbbi és főleg egyelőre még nyomokban sem létező család részére az otthont, hanem azt a párok együtt oldják meg, egyforma tehervállalással.
(Megjegyzem, a kétszobás kanizsai sem lenne alkalmas egy családnak)
Egyelőre a saját kényelmedet tedd előtérbe, így településként Zalaegerszeget mondanám, de úgy, hogy a városszéli egyszobást felejtsd el!
Ma már alapvető igény egy 1,5 szobás lakás/ház, mert a hálót és a nappalit/dolgozót nem árt elkülöníteni egymástól.
Szóval, válaszd Zalaegerszeget és keress 1,5-2 szobás házat, lehetőleg ne a város szélén. Ha ehhez gyűjteni kell még, akkor gyűjts, vagy vegyél fel (több) hitelt!
Mindenképpen csak házban gondolkodsz?
Egyedülálló, dolgozó emberként a lakás lenne praktikusabb, kényelmesebb, kevesebb gonddal jár és olcsóbb fenntartani is.
Én is az 1 fős lakást javaslom.
Az elköltözés, esetleges felújítás és családról való leválás, önálló házvezetésre való átállás is egy nagyon komoly projekt, és ugye azt se tudod zsebből finanszírozni.
Ezzel úgy 10-12 évig biztos elleszel, mire kész lesz.
Minél kisebb hitelre kellene törekedni, hogy minél előbb kész legyél a saját részeddel, önállósodásoddal, mire esetleg következhetne a saját család megalapítása.
Kiugrik nekem a találati halmazból jó ár-érték arányával:
De nincs lift.
De itt sincs lift. Jó-e a térded és a családtagjaidnak, akik fognak látogatni, segíteni költözni?:)
Hát ezek a legolcsóbbak, ezekhez kell kb. 7-9 millió önerő, ha nem akarod kicentizni az illetéket, a vásárlási és költözési költségeket, felújítást, berendezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!