20 négyzetméteres faházban el lehet lakni egyedül kényelmesen?
Te építenéd, vagy egy meglévőt vennél meg?
Építtetni lehet ilyen tiny house-t, amiben minden kényelem megvan...
Három dimenzióban élünk, tehát az alapterületen kívül számításba kell venni a belmagasságot is!
Ha kellő e belmagasság, akkor készíthető egy galéria, amin, ha más nem is, az ágy elfér, máris "nagyobb lesz" az élettér.
#4-es az ilyen házak olyan helyszínre valók, ahol egyébként nem lehetne építkezni (szélsőséges esetekre). Ezt helyszínen megfelelő alappal együtt is a feléből fellehet építeni ugyanennyi idő alatt, ugyanezen anyagok felhasználásával, amit egyébként kétségbe vonok, hogy az úgy rendben van... ugyanis gipszkartonprofilból építik. Ebben az árban benne van a (teljes, ezekre a házakra jellemző ikeás) bútorzat is. Szóval ha már azt kétségbevonják sokan, hogy a könnyűszerkezetes házak (értsd fapallós szerkezetre épülő házak), sem lakóházak, akkor az, amit gipszkartonprofilból építenek, ami eredetileg egy beltéri, könnyűszerkezetes falazat szerkezetéül szolgálhatna, na az akkor micsoda?
A félárral lehet sokat mondtam, de ha lesz időm kiszámolom az anyagköltséget, mert egy ideje borzolja az idegeimet ez a "technológia", amit mernek annak nevezni.
Másrészt a kérdésben benne volt az, hogy "kényelmesen". Akkor az úgy gondolom nem elhanyagolható. Szóval egy tiny-house galériáján elhelyezett matracra felkúszni fáradtan (mert hogy másképp nem lehet), majd arról reggel lemászni még kómásan minden, csak nem a kényelmes kategória!
Kérdező éppen ellehet élni benne, de nem túl kényelmes egyedül sem. Amit én egy személyre építettem, az ennek a duplája. 7m2-es fürdő, 7.6m2-es konyha, 13m2-es nappali és 15m2-es szoba. Ennek egy része könnyűszerkezet, egy része meg tégla, meglévő épület. A könnyűszerkezet azonban annak rendje és módja szerint 5x15-ös pallókból épült, nem gipszkartonprofilból! Amiből lelehet faragni, az a fürdő, az lehet 3-4m2-es is, de az zsúfolt, azonban be lehet férni egy ekkora helyiségbe is. Tapasztalatból tudom, hogy igen, és ennek okán épült 7m2-re, mert elegem volt abból, hogy a fürdő kicsi és zsúfolt. Ha így (4m2) számoljuk, akkor marad 16m2-ed amiben már max. egy amerikai konyha lehet, ami egyben a háló is, értsd nappali+konyha+háló egyben. Így ellehet férni akár 20m2-en is, de sakkozni kell, hogy rendezed be. Nagyban múlik azon!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!