Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 20 négyzetméteres faházban el...

20 négyzetméteres faházban el lehet lakni egyedül kényelmesen?

Figyelt kérdés
2022. jan. 15. 18:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%
attól függ, mik az igényeid...
2022. jan. 15. 18:11
 2/17 A kérdező kommentje:
Gondolom tisztálkodási lehetőség, fűtés legyen.
2022. jan. 15. 18:13
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
El lehet, de nem kényelmesen, azért az kicsi szerintem. Tetőteret nem lehet beépíteni?
2022. jan. 15. 18:29
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Te építenéd, vagy egy meglévőt vennél meg?

Építtetni lehet ilyen tiny house-t, amiben minden kényelem megvan...

[link]

2022. jan. 15. 18:30
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen.
2022. jan. 15. 18:38
 6/17 anonim ***** válasza:
90%
Sokkal észszerűbb egy ilyenben lakni, mert egyszerre egy ember amúgy is csak egy helységben tud lenni, tehát felesleges több szoba. Nyáron egy nagy teraszt lehetne hozzáépíteni és akkor egész nyáron kint tudsz lenni.
2022. jan. 15. 18:55
 7/17 anonim ***** válasza:
87%

Három dimenzióban élünk, tehát az alapterületen kívül számításba kell venni a belmagasságot is!

Ha kellő e belmagasság, akkor készíthető egy galéria, amin, ha más nem is, az ágy elfér, máris "nagyobb lesz" az élettér.

2022. jan. 15. 19:02
 8/17 Valentino BROssi ***** válasza:
81%
Lakni igen, élni nem.
2022. jan. 15. 19:44
 9/17 anonim ***** válasza:
78%
20 m2-es garzonban lakom per pill és szinte klausztrofóbiám van... Nem mondom, hogy élhetetlen, de kényelmesnek semmiképp nem mondanám.
2022. jan. 15. 19:47
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

#4-es az ilyen házak olyan helyszínre valók, ahol egyébként nem lehetne építkezni (szélsőséges esetekre). Ezt helyszínen megfelelő alappal együtt is a feléből fellehet építeni ugyanennyi idő alatt, ugyanezen anyagok felhasználásával, amit egyébként kétségbe vonok, hogy az úgy rendben van... ugyanis gipszkartonprofilból építik. Ebben az árban benne van a (teljes, ezekre a házakra jellemző ikeás) bútorzat is. Szóval ha már azt kétségbevonják sokan, hogy a könnyűszerkezetes házak (értsd fapallós szerkezetre épülő házak), sem lakóházak, akkor az, amit gipszkartonprofilból építenek, ami eredetileg egy beltéri, könnyűszerkezetes falazat szerkezetéül szolgálhatna, na az akkor micsoda?

A félárral lehet sokat mondtam, de ha lesz időm kiszámolom az anyagköltséget, mert egy ideje borzolja az idegeimet ez a "technológia", amit mernek annak nevezni.

Másrészt a kérdésben benne volt az, hogy "kényelmesen". Akkor az úgy gondolom nem elhanyagolható. Szóval egy tiny-house galériáján elhelyezett matracra felkúszni fáradtan (mert hogy másképp nem lehet), majd arról reggel lemászni még kómásan minden, csak nem a kényelmes kategória!

Kérdező éppen ellehet élni benne, de nem túl kényelmes egyedül sem. Amit én egy személyre építettem, az ennek a duplája. 7m2-es fürdő, 7.6m2-es konyha, 13m2-es nappali és 15m2-es szoba. Ennek egy része könnyűszerkezet, egy része meg tégla, meglévő épület. A könnyűszerkezet azonban annak rendje és módja szerint 5x15-ös pallókból épült, nem gipszkartonprofilból! Amiből lelehet faragni, az a fürdő, az lehet 3-4m2-es is, de az zsúfolt, azonban be lehet férni egy ekkora helyiségbe is. Tapasztalatból tudom, hogy igen, és ennek okán épült 7m2-re, mert elegem volt abból, hogy a fürdő kicsi és zsúfolt. Ha így (4m2) számoljuk, akkor marad 16m2-ed amiben már max. egy amerikai konyha lehet, ami egyben a háló is, értsd nappali+konyha+háló egyben. Így ellehet férni akár 20m2-en is, de sakkozni kell, hogy rendezed be. Nagyban múlik azon!

2022. jan. 15. 20:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!