Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha én a szüleim házában...

Ha én a szüleim házában lakom, akkor ott milyen jogom van? Haszonélvezeti, használati?

Figyelt kérdés
Vagy ha én használni szeretném a garázst, akkor hivatalosan is be kell jegyeztetni rá valamit? Ha ott akarom végezni pl a vállalkozásom munkálatait.
2021. dec. 16. 09:30
 1/5 anonim ***** válasza:
96%

A tulajdonjog, haszonélvezeti jog papírforma, ha nincs bejegyezve a tulajdoni lapra akkor nem létezik. Viszont bizonyára rendelkezel ott lakcímmel, tehát ez adja a jogcímet,jóhiszemű lakáshasználónak lehet nevezni.

Ha viszont vállalkozást szeretnél indítani az már összetettebb. Adott vállalkozási formára/telephelyre vonatkozóan érdeklődnöd kell az illetékes jegyzőnél.

2021. dec. 16. 09:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A vállalkozás bejegyzéséhez szükséged lesz a tulajdonos (=szüleid) beleegyező nyilatkozatára.
2021. dec. 16. 09:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nem tudsz az engedélyük nélkül vállalkozást bejegyeztetni.
2021. dec. 16. 10:53
 4/5 anonim ***** válasza:
95%
Tulajdonképpen ha nem vagy tulajdonos vagy haszonélvező (erről azért tudnál), akkor semmi extra jogod nincs ott. A lakcímed ott van, de ez bármikor nélküled is megszüntethető. Ha majd megöröklöd, és tulajdonjogot kapsz, akkor lesz hozzá közöd.
2021. dec. 16. 10:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2021. dec. 16. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!