Elképzelhető, hogy az öcsém 2éve hazudik?
Németországban élek, és magyaroszágon van egy lakásom, amit az öcsém használ 2éve teljesen ingyen amíg el nem adom. Több helyen is hírdetve volt , de eddig az öcsém telefonszáma volt megadva, mert úgyis neki kellene az időpontot megbeszélnie az érdeklődőkkel. Mostanáig senki sem érdeklődött iránta, ami meglepő, mert a piaci ár alatt kínálom. Különosebben nem is foglalkoztatott a dolog, gondoltam a járvány miatt rosszúl megy az ingatlanpiac. Csakhogy pénteken átszerkesztettem a hirdetést a saját számommal, és 4nap alatt ketten is hívtak. Ugyan egyik sem volt komoly, de azért nem fúrcsa, hogy két évig abszolút senkit nem érdekelt, most meg hirtelen 4nap alatt 2 érdeklődő is akadt?
Talán a testvérem szándékosan elüldözhette a vásárlókat, hogy továbbra is ingyen ottmaradhasson?
Amikor egy olyan ingatlant látok már hosszú ideje hirdetni, ami ár alatt van, akkor felmerül bennem, hogy valami sumákság van, és fenntartásokkal kezelem a hirdetést is már. Ha meg is nézem, lehet nem teszek ajánlatot, mert ott van a gondolataim mélyén, hogy mi lehet az oka, amiért olcsóbban adja, mint a piaci ár (most pont aktuális nálunk a háznézegetés, és hát van egy csomó ingatlan, amit egy ideje látok hirdetni, általában bejön a gondolat, hogy _valami_ van vele, azért olcsóbb, így már sokszor fel se hívom az ilyen hirdetéseket). 2 éve hirdeted áron alul, ez szerintem a komoly érdeklődőket tényleg elriaszthatja.
De persze simán benne van, hogy az öcséd kummantott eddig. Te ismered, te tudod mennyire megbízható.
Hát ezt nagyon rosszul látod, utolsó. Ki az aki telefonba igérget látatlanba, hogy megveszi. Pont ez a komolytalan.
Hagy nézzek már meg x lakást mielőtt kiadom a 40 millát. De amúgy ingatlankereséskor engem ilyen eszetlenek nem egyszer értelmetlenül telefonba elhajtottak, mert mindenféle hülye elképzelésük volt, hogy ki a komoly vevő. De magad alatt vágod a fát, csak ne osztogass tanácsot lehetőleg. Másrészt meg messze nem az állapot az egyetlen szempont,ami egy vevőt érdekelhet.
Simán elképzelhető. Ha jó helyen van, akkor most el kellene kelnie. Lehet szimplán csak nem nyitott az öcséd, ha a lakás megtekintéséről van szó és már úgy is van vele normál vevő jelölt, hogy hagyjuk a francba az egészet.
Az oké, hogy a te telefonszámod van már megadva, de a megtekintést hogyan szeretnéd garantálni, ha az öcséd lakik benne, aki lehet eddig szabotálta a szitut?
Áruld inkább piaci áron és ajánld fel az öcsédnek, hogyha elmegy az ingatlan a segítségével akkor a kettő különbözetét (piaci ár és amiért hirdetted) megkapja egyfajta hozzájárulásként a további lakhatásának megoldásához. Persze nem árt ha szemmel jól látható összeg. :D Szerintem ez egy család barát ötlet. Nem rúgod ki a lakásból páros lábbal, nem is jelzed, hogy bizalmatlan vagy, de azért adsz neki némi motivációt, hogy meggondolja magát. A vevő jelöltek sem akadnak fenn azon, hogy miért lehet olcsóbb ez, mint bármelyik másik? Mindenki nyert...
Egyébként sok házat megnéztünk mostanában és kivétel nélkül igaz volt, hogy ami áron alul volt hirdetve, ott mindig volt valami gubanc, ami ezt indokolta, így számomra is riasztó. Lakás estében ez talán kevésbé játszik persze.
Kérdés,hogy ami áron alul van hirdetve annál mit jelent az "áron alul" érték? Manapság - főleg Budapesten, jobb helyeken- a reális ár fölött árulják a lakásokat, tehát a reális ár van áron alul nevezhetőnek.
Bizonyára volt érdeklődő a lakásra, a meghirdetésekor főleg. Az öcséd abban - is- hibázott,hogy meg kellett volna Veled beszélnie egy-egy komolyabbnak tűnő vételi szándékot. Te viszont abban hibáztál ha totálisan ráhagytad az értékesítést, így azt tehetett amit akart, a saját érdekét szemelőtt tartva.
Elég volt csak azt mondania,hogy Ő hosszabb távra bérli a lakást, a kiköltözését követően lehet birtokba venni. + covid van...ki tudja mikor tud hazajönni a tulajdonos...
Én a helyedben nem vártam volna arra két évet hogy gyanakodjak. Ingatlanos segítségét kellett volna kérned.
28 attól függ, egyebként 80%uk elriasztja a vevőt a bunkó viselkedésével, ezt saját tapasztalattal alá tudom támasztani, de volt köztük egy-két normális. Azért e
n is arra törekedtem, hogy kikerüljem őket, nagyon megundorodtam tőlük, és végül sikerült közvetlenül tulajtól venni. De kérdező öccse simlisebb, mint egy ingatlanos. Ha nincs más megoldás, keresni kell egy jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!