Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 30-as ytong válaszfallal,...

30-as ytong válaszfallal, palatetővel kapcsolatban mi a tapasztalatotok?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy társasházi lakást, de kicsit megijesztett a tény, hogy a(z egyetlen) falszomszédtól mindössze egy 30-as ytongból rakott válaszfal választ el. Nem vékony ez egy kicsit? Hangszigetelés szempontjából.

Illetve a teteje (tetőtér) pala, kell tőle tartani?

2021. dec. 8. 12:06
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
Pl. panelekben rengetegen laknak így, sok helyen még ennél is vékonyabb a válaszfal, ha nem tartófal.
2021. dec. 8. 13:04
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
Laktam ytong válaszfalas sorházban. Jó a hőszigetelése, de a hangszigetelése a nullával egyenlő.
2021. dec. 8. 13:12
 3/5 anonim ***** válasza:
71%
Lehet fing csatázni a szomszéddal. Én laktam olyan tàrsosházban ahol ebből egy ketten sportot űztek, hogy ki tud hangosabban rotyogtatni.
2021. dec. 8. 13:20
 4/5 anonim ***** válasza:
82%
...a fal csak azért volt, hogy legalább a fingszag ne jöjjön át a szomszédból.
2021. dec. 8. 13:28
 5/5 anonim ***** válasza:

A palatetővel nincs baj, amíg nincs megbontva.

Az ytong válaszfal maximum lakáson belül elfogadható.

Amúgy a palatetőből kiindulva az nem ytong lesz, hanem gázszilikát, ami nagy eséllyel mergező.

2021. dec. 9. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!