Milyen az első emeleten lakni? mik a tapasztalatok? Jók és rosszak…
Figyelt kérdés
2021. aug. 31. 19:54
1/17 anonim válasza:
Ha elromlik a lift, keveset kell lépcsőzni.
Zajosabb az utcai, a lépcsőházi (ha többen a lépcsőzést használják lefelé menet) stb. zaj miatt. A fölötted levő emeletek lakói WC-jének öblítése és zaja sokkal gyakoribb, mint a legfelsőbb alattinál.
2/17 anonim válasza:
Nyolcadikon lakom egy 9emeletes házban, és mindent hallok, amit felettem a szomszéd csinál, beleértve a wcügyeit. Ellenben, amikor elromlik a lift, szerencsére nem sokszor volt erre példa, de az maga a pokol, főleg cuccal. A lépcsőzaj attól függ, hogy a lakás hol helyezkedik ahhoz képest el. (ugyanez igaz a liftzajra) Szerintem a földszinttel kell vigyázni meg a legfelső kettő emelettel (tetőről ázás miatt), egyébként az első emelet már szerintem jó.
3/17 anonim válasza:
Elsőn lakok. Mellettem lépcsőház. Igen ritkán hallom, ha éjszaka valaki lépcsőzik. A bejárat fölött van a lakásom. Kapu csapódás nem hallatszik. Nyáron talán kissé zavaró, ha megállnak a kapunál éjszaka beszélgetni. De ez igazán ritka. Amíg ébren vagyok este-éjjel, megy a tv. Utána pedig alszom. Ha én alszok, max egy becsapódó villám hangja ébreszthet fel.
4/17 anonim válasza:
Mióta beszereltettem 2 éve 100 ezerért egy modern biztonsági bejárati ajtót, azóta 0 zaj szűrődik be a lépcsőházból. Múltkor arra nyitottam ki az ajtót, hogy a szomszéd kismama megy le síró kisbabával a lépcsőn és meglepődtem, mert a lakásból, az előszobából egy pillanattal előtte még azt sem hallottam. Nektek régi ajtótok van még?
5/17 A kérdező kommentje:
jaj igen, ott fogok lakni, ráfér a lakásra a felújítás. Pont a bejárati ajtót nézem, hogy mennyibe kerül:) bontással beépítéssel, régi ajtó elszállításával. Igazaból a kinti zajok miatt aggódok :)
2021. aug. 31. 22:36
7/17 anonim válasza:
Háztól függ és a környéktől. Tégla vagy panel, mire néz... stb. Na meg az első valahol magasföldszint inkább és még az erkélyre is könnyű bemászni, máshol, ha nagy a belmagasság és szuterén bolt is van pl., s utána jön még a földszint, akkor inkább másodiknak felel meg.
8/17 anonim válasza:
Egyébként tényleg rosszul van feltéve a kérdés.
Első emelet általában a legdrágább, ha van lift akkor is egy értékes emelet.
Szóval az első emeletnek akkor van hátránya ha alatta bolt, kocsma stb. van...ha pl. lakás van alatta akkor kifejezetten jó...
9/17 anonim válasza:
4-es! Egy biztonsági ajtó valamelyest kiszűrheti a zajokat, de kizárt, hogy mindent, ugyanis ezekben a lakásokban a falon keresztül is átjön a zaj.
10/17 anonim válasza:
Minden lakásban lehet hallani a szomszédot, akár az elsőn, akár a többediken laksz. Ha panelban, akkor jobban, ha téglában akkor kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!