Mi a menete az örökölt ingatlan elosztásának, neked sikerült megegyezni a rokonokkal?
Egy kertes házról lenne szó kívülről kész, belülről félkész állapotban van az emelethez nem lett hozzányúlva.
15-20 millió így az értéke, de valaki már 30 milliót is ajánlott érte.
Egyik testvérem se akar ott lakni.
Ha minden jól megy akkor 5-10 év múlva ki tudnám fizetni őket a ház árából.
Én 5-5 millióra gondoltam.
először is a hagyatéki végzés a fontos. Már abban el kell dőlni, ki kivel van..a kivásárlás sem úgy megy, hogy majd tíz év múlva, ha kedvem szottyan..
Nekem sikerült megegyezni a rokonokkal úgy, hogy készerből, de eladtuk, és osztoztunk..az egyik ki akarta vásárolni a többieket, de nem volt pénze..na, ez ma nem járható..
(értéken felül sikerült eladni, ezért kussolt minden rokon)
Ha a testvéreid el akarják adni, akkor vagy beleegyezel és normál árat kaptok érte, vagy kényszereladás lesz, és jóval áron alul megy el.
Azt azért nem ártana végiggondolni, hogy 5-10 év múlva nem a mostani összeget kell kifizetned, hanem 5-10-szeresét.
Akkor most miről beszélsz?
Örökölt ingatlanrészről, vagy most tervezed, kinek a halála után mit örökölnél?
Oké, ha jól értem 3-an vagytok testvérek. Józan ésszel szerinted ha hárman harmadolva örökölnétek és a házért lenne, aki adna 30 milliót, vagyis fejenként 10 milliót, akkor a testvéreid tőled elfogadnának 5 milliót? Miért lennének saját maguk ellenségei?
Egy ház/ingatlan annyit ér, amennyit adnak érte. Olyan nincs, hogy 15-20 milliót ér, de valaki 30 milliót is adott volna érte. Akkor 30 milliót ér, ha van (valódi) vevő, aki fizetne érte annyit. Nyilván ez függ sok mástól is, de valószínűleg a testvéreid nem hülyék, hogy tőled elfogadjanak 5-5 milliót, ha valaki adna nekik 10-10 milliót is a részükért. Pláne hogy 5-10 év múlva gondolhatod mit fog érni 5 millió forint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!