Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Párommal szeretnénk egybe...

Párommal szeretnénk egybe költözni egy saját kis vityillóba, hogy lehetséges ez ma?

Figyelt kérdés
Szóval egy kertes házat szeretnénk. Lényeg hogy ne dőljön ránk, legyen áram, víz. Abba már be tudnánk költözni és mindent szépen lassan felújítani. Nem baj ha kezdetben nincsenek "normális" körülmények. Viszont az ilyen házak is vidéken 6 millió ft-tól kezdődnek. A mai fiataloknak hitel nélkül nem nagyon van esélyük ház vásárlásra. Viszont nézegettem és ha 7 millió ft hitelt vennénk fel mondjuk 92 hónapra akkor is havi 100.000 ft felett lenne a törlesztő. Azt meg nem értem hogyan lehet bevállalni és fizetni.
2021. nov. 23. 08:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%

1. Keressetek jobban fizeto melot, amibe belefer a 100 ezer feletti torleszto

2. Vegyetek fel hosszabb tavra hitelt

Amennyiben nincs penzetek mas forrasbol (orokseg, szulok stb.), akkor sajna ezek az opciok.

Illetve felvehetted meg mindenfele allami tamogatast.

2021. nov. 23. 08:55
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Te most komolyan személyi kölcsönöket nézegettél? Annak jó hogy 7 évre 100 ezer a törlesztője 7 milliónak. Lakáshiteleket nézz, azoknak alacsonyabb a kamata.

"akkor is havi 100.000 ft felett lenne a törlesztő. Azt meg nem értem hogyan lehet bevállalni és fizetni."

Úgy, hogy ketten megkerestek azért minimum egy 400, de inkább 500 ezret. Nemde? Vagy akkor mire akartok házat venni? Pénzetek van félretéve? Önerő. Nem írtál semmit, szóval gondolom nincs. Így üres zsebre akartok saját házat?

2021. nov. 23. 09:00
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

" A mai fiataloknak hitel nélkül nem nagyon van esélyük ház vásárlásra."

Nyugtasd magad, a régieknek sem volt!...kivéve, ha a szülők alájuk tették nászajándékba.

De a világon SEHOL nem fogtok hitelt kapni, ha nincs megfelelő munkahelyetek, azaz a bank számára fedezet, hogy vissza is tudjátok fizetni. Az albérlet viszont drágább és improduktív kiadás.

2021. nov. 23. 09:23
 4/17 A kérdező kommentje:
Pont ezért albérletet nem is akarunk mert csak pénzkidobás. Lehet hogy régebben sem volt egyszerű, de egyszerűbb volt mint most. Akkor még saját ház építés is szóba jöhetett. Ma ha nincs 20 évesen 100 milkód akkor nem nagyon kell házat építeni. Rengeteg ismerősnek a nagyszülei és az én nagyszüleim is 18 évesen már saját házban éltek. Pedig nem voltak különösen tehetősek. És ők mondják azt hogy nekünk sokkal nehezebb mint nekik akkor. Úgy felépítettek házat hogy egy ft hitelt sem vettek fel. Szorgosan dolgoztak gyűjtöttek és pár éven belül megvolt a ház. Ma ha az ember mindig minden hónapban félre tudna tenni 300ezret akkor 15 év alatt lenne talán beköltözhető háza. De mivel 15 év alatt akkora infláció lesz hogy nem valószínű hogy 50 millióból házat kell venni. De találtam olyat ahol ha 30 évre veszem fel akkor havi 70 ezer. Noss szép világ. És nem ez nem személyi kölcsön. Konkrétan az otp lakás hitel kínálata.
2021. nov. 23. 11:28
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

"Rengeteg ismerősnek a nagyszülei és az én nagyszüleim is 18 évesen már saját házban éltek"

Azért nem kell ám mindent elhinni!!

Vagy totál szenilisek, vagy csak az idő megszépíti az emlékeiket...

2021. nov. 23. 12:18
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
4-5. A másik meg hogy szerintem nem laknál te szívesen olyan saját házban, amiket akkoriban építettek maguknak a nagyszüleid. Akkor sokkal egyszerűbb, olcsóbb, rosszabb technológiai szintű és fejlettségű volt minden, mint napjainkban. Megnézném mennyire éreznéd jól magad egy 1940-es évek technológiai színvonalán épült házban.
2021. nov. 23. 13:12
 7/17 anonim ***** válasza:
75%

Én amikor elköltöztem, eladtuk a lakást, amiben felnőttem és 2 kicsibe mentünk. Tehát még egy párom se volt, aki a felét állta volta, mégis meg lehetett oldani a meglévő ingatlan felosztásával.

Akinek van saját szobája, lakrésze, és a szülei nem akarják majd azt a szobát, lakrészt is használni majd valamire, amit a gyereküknek vettek, akkor ezt szokták csinálni. Rám 44 nm esett a lakásból, annak a vételárával tudtam nagyjából kalkulálni. Az én lakásom lett végül a nagyobb de olcsóbb, az anyukámé a kisebb, de drágább.

2021. nov. 23. 14:32
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ma ha az ember mindig minden hónapban félre tudna tenni 300ezret akkor 15 év alatt lenne talán beköltözhető háza."

Az előbb még egy 6+ milliós házról volt szó.

300 000 Ft havonta, abból 1,5 éven, 20 hónapon belül összejön a 6 millió. Milyen 15 évről van szó?....

2021. nov. 23. 14:36
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"nézegettem és ha 7 millió ft hitelt vennénk fel mondjuk 92 hónapra akkor is havi 100.000 ft felett lenne a törlesztő"

Hitelkalkulátor oldalakat nézz, pl. [link]

Nekem 10 M háznál 15 év hitelre 7 M hitelnél havi 50-52 000 Ft törlesztő jön ki.

2021. nov. 23. 14:40
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

A nagyszüleid kb a 60-as, 70-es években lehettek 18 évesek.

Akkori életképek egy fotós szemével:

[link]

2021. nov. 23. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!