Lenti helyzetben ti vennétek ingatlant vagy még várnátok?
Az a dilemmám, hogy kockázatos hitelt felvenni.
Jelenleg albérletben lakom aminek 100 ezer a havidíja.
Havonta 300 ezret tudok félre rakni.
Most van 5 millió megtakarításom ami talán elég lenne egy 20 milliós lakásra.
Elég kevés az önerőm és nagyon ki kéne centizni mindent a banki hitelhez és járulékos költségekhez.
Külső segítségre nem számíthatok tehát másik lakás, rokonok, házastárs és támogatások kizárva.
Munkahelyemet sem érzem annyira biztosnak mert tavaly kezdtem el dolgozni.
Nem vennék a helyedben azon a környéken. Inkább másfél szobás panelben gondolkodnék, lehetőleg a budai oldalon. Nagyjából beálltak a panel árak a fővárosban, nagyobb hitellel érdemesebb ott venni szerintem.
Vidéken is kezdenek beragadni a ltp-i lakások. Ahol tavaly 18M irányáron kínáltak, idén már 16.8-ért beragadt egy lakás.
Nagy általánosságban én várnék az ingatlan vásárlással. Mi családi házban gondolkodunk, vidéken. A felújítandók már be vannak állva, hiába kicsi a kínálat. Van egy felújítandó ház, amiért tavaly szezonban 27-et kértek, idén 30 az irányár, de teljes fűtésrendszer csere, nyílászáró csere után. 250nm a ház, ezeket a költségeket nem takarja be a 3M.
8-as, néztél már Te szét a XI. kerületben?Brutálisak az árak!
Kérdező, a helyedben nembiztos munkahely mellett kb 10 millió kp-vel mernék 20 milliós lakást nézni. Bár hozzáteszem: ha nem biztos a munkahelyed is két lehetőség van: mi a szakmád?Mert ha olyan amivel Budapesten pikk-pakk találsz munkát bármibe belevághatsz. Ha viszont ez nehezen menne még az albérlet is kérdésessé válik ha megszűnik ez a munkád.
Próbálj valamennyire stabil munkahelyet keresni és vágj bele a hitelbe. Én nem hiszek abban,hogy drasztikus áresés lesz a budapesti ingatlanoknál.
#12: konkrétan itt lakok, saját lakásban, követem az árakat, valóban brutális, de ár érték arányban a Kálvária tér sokkal drágább.
A XI-ben most MÉG el lehet vinni egy jó helyen levő panel garzont 20M-ért.
Aztán jön az alberlet és kislakástámogatás, meg a minimálbér emelés, és megint indul a rakéta.
Én pl azért nem vennék felújítandót mert: nem látom át,hogy ez nekem mennyibe fog kerülni. Nem Budapesten élek, nem tudok jelen lenni a felújításnál, belefuthatok egy kontárba. Ha van X Ft-om, ahoz kölcsönt veszek fel, esélyem se lesz arra záros határidőn belül,hogy albérletben, a törlesztés mellett én még finanszírozzam a felújítás költségét.
Az már más kérdés,hogy kinek milyen gyorsan van szüksége a lakásra. Mi pl amikor megkaptuk a kulcsokat már beleköltöztünk és így festettük ki. Csak festeni kellett, de az is elég lehetetlen helyzet volt.
Albérlettel kicsi a kockázat ha elvesztem a munkahelyem mert akkor a félretett 5 milliót használnám.
Páran jól látjátok hogyha megveszem beköltözni szeretnék és nem fél-egy éves felújításnak kezdeni.
Nincsenek nagy igényeim ezért a minimum működőképes dolgokkal megvagyok.
Egyedül a földelt konnektorból nem engedek és megcsináltatom az elektromos hálózatot ha földeletlen van.
Még egyszer átnéztem, tényleg nem találok vállalható 20 milliós lakást a 11. kerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!