Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lenti helyzetben ti vennétek...

Lenti helyzetben ti vennétek ingatlant vagy még várnátok?

Figyelt kérdés

Az a dilemmám, hogy kockázatos hitelt felvenni.

Jelenleg albérletben lakom aminek 100 ezer a havidíja.

Havonta 300 ezret tudok félre rakni.

Most van 5 millió megtakarításom ami talán elég lenne egy 20 milliós lakásra.

Elég kevés az önerőm és nagyon ki kéne centizni mindent a banki hitelhez és járulékos költségekhez.

Külső segítségre nem számíthatok tehát másik lakás, rokonok, házastárs és támogatások kizárva.

Munkahelyemet sem érzem annyira biztosnak mert tavaly kezdtem el dolgozni.

2021. nov. 15. 00:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nem vennék a helyedben azon a környéken. Inkább másfél szobás panelben gondolkodnék, lehetőleg a budai oldalon. Nagyjából beálltak a panel árak a fővárosban, nagyobb hitellel érdemesebb ott venni szerintem.

Vidéken is kezdenek beragadni a ltp-i lakások. Ahol tavaly 18M irányáron kínáltak, idén már 16.8-ért beragadt egy lakás.

Nagy általánosságban én várnék az ingatlan vásárlással. Mi családi házban gondolkodunk, vidéken. A felújítandók már be vannak állva, hiába kicsi a kínálat. Van egy felújítandó ház, amiért tavaly szezonban 27-et kértek, idén 30 az irányár, de teljes fűtésrendszer csere, nyílászáró csere után. 250nm a ház, ezeket a költségeket nem takarja be a 3M.

2021. nov. 16. 09:43
 12/26 anonim ***** válasza:

8-as, néztél már Te szét a XI. kerületben?Brutálisak az árak!

Kérdező, a helyedben nembiztos munkahely mellett kb 10 millió kp-vel mernék 20 milliós lakást nézni. Bár hozzáteszem: ha nem biztos a munkahelyed is két lehetőség van: mi a szakmád?Mert ha olyan amivel Budapesten pikk-pakk találsz munkát bármibe belevághatsz. Ha viszont ez nehezen menne még az albérlet is kérdésessé válik ha megszűnik ez a munkád.

Próbálj valamennyire stabil munkahelyet keresni és vágj bele a hitelbe. Én nem hiszek abban,hogy drasztikus áresés lesz a budapesti ingatlanoknál.

2021. nov. 16. 09:43
 13/26 anonim ***** válasza:

#12: konkrétan itt lakok, saját lakásban, követem az árakat, valóban brutális, de ár érték arányban a Kálvária tér sokkal drágább.

A XI-ben most MÉG el lehet vinni egy jó helyen levő panel garzont 20M-ért.

Aztán jön az alberlet és kislakástámogatás, meg a minimálbér emelés, és megint indul a rakéta.

2021. nov. 16. 09:47
 14/26 anonim ***** válasza:
13-as, konkrétan nekem is van ott lakásom (XI. ker.) ezért tudom az árakat.Jó helyen nemigazán találsz 20 milliós garzont,esetleg felújítandót, irodát, üzlethelyiséget, alagsort.
2021. nov. 16. 10:09
 15/26 anonim ***** válasza:
a felújítandó miért baj? én is felujítandót vettem annak idején, lényeg hogy a ház és a környék rendben legyen, a lakást meg majd felujítod ahogy lesz pénz később
2021. nov. 16. 10:24
 16/26 anonim ***** válasza:

Én pl azért nem vennék felújítandót mert: nem látom át,hogy ez nekem mennyibe fog kerülni. Nem Budapesten élek, nem tudok jelen lenni a felújításnál, belefuthatok egy kontárba. Ha van X Ft-om, ahoz kölcsönt veszek fel, esélyem se lesz arra záros határidőn belül,hogy albérletben, a törlesztés mellett én még finanszírozzam a felújítás költségét.

Az már más kérdés,hogy kinek milyen gyorsan van szüksége a lakásra. Mi pl amikor megkaptuk a kulcsokat már beleköltöztünk és így festettük ki. Csak festeni kellett, de az is elég lehetetlen helyzet volt.

2021. nov. 16. 11:13
 17/26 anonim ***** válasza:
16. De akkor te nem is első ingatlant vennél és lakni valót, mint a kérdező. Vagyis teljesen más a szituációd. A kérdező ott lakna a lakásban a felújítás közben is és tudná felügyelni a munkálatokat. Nem kényelmes, amíg tart a felújítás, de mások is csinálták már így őelőtte.
2021. nov. 16. 12:27
 18/26 anonim ***** válasza:
17-es,persze,lehet így,kérdés hogy mennyire felújítandó? És ha garzonról beszélünk ezt elég nehéz megoldani.
2021. nov. 16. 13:13
 19/26 A kérdező kommentje:

Albérlettel kicsi a kockázat ha elvesztem a munkahelyem mert akkor a félretett 5 milliót használnám.

Páran jól látjátok hogyha megveszem beköltözni szeretnék és nem fél-egy éves felújításnak kezdeni.

Nincsenek nagy igényeim ezért a minimum működőképes dolgokkal megvagyok.

Egyedül a földelt konnektorból nem engedek és megcsináltatom az elektromos hálózatot ha földeletlen van.

Még egyszer átnéztem, tényleg nem találok vállalható 20 milliós lakást a 11. kerben.

2021. nov. 16. 20:17
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,sajnos nincs. Én is boldog lennêk ha 20 millióért jó helyen kapnék egy lakást a XI.kerben. Ilyenre sajnos nincs esély.
2021. nov. 16. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!