Adhatok el a telkemből anélkül, hogy el kellene bontanom az épületem?
Figyelt kérdés
3% beépíthetőségi külterületi telken áll egy gazdasági besorolású épület, ami 35 nm. A telek maga 1300 nm. A kérdésem az lenne, hogy ha eladok kb 500 nm-t akkor fennmaradhat-e a fent említett gazdasági építmény?
Mert úgy, 800 nm-re módosulna a telek, így a (3%) beépíthetőség 24 nm-re csökkenne. Előre is köszönöm a válaszokat!
2021. nov. 8. 09:12
1/3 anonim válasza:
Nem. Telekátalakítási eljárást kell kezdeményezni a földhivatalnál, ami után az új telkek önálló telkek lesznek, értelmszerűen mindre külön-külön érvényes a 3%.
2/3 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy 500nm még nem lehet önálló telek, csak osztatlan közös tulajdon (belterületen legalábbis 100%, hogy nem, pont egy ekkora telket akartunk külön választani), így ha az új tulaj építene hivatalosan, megvizsgálják a te telked is és együtt nézik. Szóval vagy ő nem tud építeni, vagy te ütöd meg a bokád :/
3/3 anonim válasza:
szerintem minden önkormányzat meghatározza, hogy minimálisan mekkora területűmek kell lennie egy teleknek. úgyhogy az nem úgy műkődik, hogy csak úgy eladsz 500 négyzetmétert. a helyi önkormányzat honlapján a HÉSZ-ben ( Helyi Építési szabályzat ) meg tudod nézni milyen paramétereknek kell megfelelnie egy teleknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!