Az ingatlanosok jutaléka miért olyan irgalmatlan magas?
Tudom, a minőségi munka pénzbe kerül. De egyszerűen pofátlanságnak tartom a 2-4, vagy ettől több százalékos jutalékot.
Két hónapja árulom ingatlanom egymagam. Sokan nézik, bár még konkrét vevő nincs. Eszem ágában sem lenne ingatlanost megbízni. Viszont több ismerősöm cseszeget, hogy így - meg úgy, csak az ingatlanos tudja eladni...mit képzelek, hogy így akarom csak eladni..
Pedig hirdetni én is tudok, és bármikor tudom fogadni az érdeklődőket, tisztában vagyok az adás-vétel menetével, mert több ingatlant adtam el életem során.
Azért utánanéztem a felhozatalnak. A hideghívók hiteltelenek, hebegnek, habognak, ezzel az erővel a büfés nénit is felkérhetem értékesítésre.
A hirdetések zöme tele van hibával, pontatlansággal, rossz fotókkal.
A jó nevű ingatlanosok 5-6%-ért dolgoznak - pontosabban csak a nevüket adják, és kezdő suta kislányokat rendelnek ki az ingatlanunkhoz, aki azt sem tudja, mit árul.
A többség 30-80 ingatlannal foglalkozik egyszerre, lehetetlen követniük, habogásuk csak elriasztják a vevőket.
A kisvárosbaban, ahol jelenleg lakom, mindenki panaszkodik a helyi ingatlanirodára, és a környékbeli ingatlanosokra. Évekig nem tudnak eladni még egy panelt sem, és ha nagysokára mégis elkel, több milliót kaszálnak.
Mert felrakott pár képecskét (amit én is meg tudok csinálni), és párszor bemutatta az ingatlant.
Csak ráfizetés az eladónak - és a vevők zöme sem kedveli őket.
Tudom, vannak, akik rászorulnak az ingatlanosra, mert idősek, félősek, nem tudnak fogalmazni, tárgyalni -semmi gond magával a szakmával, és biztos vannak jó képviselői - de ekkora jutalékot hogy van pofájuk elkérni?
Egy 24 millás ingatlanból közel egy milliót kaszálni kevés munkáért....
Vidéki nagyvárosban panel lakást keresek 10/9 arányban ingatlanos hirdet. Hogy mér azt én sem értem a lakások általában 2-3 hónap alatt elkelnek.
Nem hinném, hogy az embereknek ennyi fölösleges pénzük van egyszerűen szerintem úgy gondolják így gyorsabban lehet eladni vagy biztos vevőt hoz az ingatlanos. Mindenki árulja régi tévéjét telefonját autóját ahol minél többet akar kapni, de az ingatlannál ez nincs pedig szerintem elég 3 nagy portálon meghirdetni ahol mindenki keresi az ingatlanokat.
Ha csak egy 25 milliós ingatlanra 4% számolnak fel az 1 millió forint. Ha úgy számolok fél év alatt adom el heti 3 nap 3 órát szánok rá az nekem 216 óra lenne így az órabérem 4600Ft/óra. Nem hiszem, hogy az emberek többsége ennél többet keresne a munkahelyén.
Mi albérletet vettünk ki a párommal ingatlanos hirdette a tulaj idős volt az elsők között lehetünk akik megnézték és kivették. 1 héten belül a lakás ki lett adva az ingatlanos meg egy 100 ezret kereset rajta. 20. án vettük ki az ingatlant az ingatlanos kiakarta fizettetni velük az egész hónapot szerencsére a tulaj normális volt így fél hónap lett csak kifizetve.
Szerintem a többségük gerinctelen mikor megnézed a lakást közli, hogy még vannak komoly érdeklődők így sürget téged, hogy tegyél foglalót. Beleakar vinni egy gyors döntésbe.
Sok ingatlanos még a hirdetést sem írja meg normálisan azért fel kell hívnod hogy 4-5 emeletes vagy 10 a panel. Van olyan aki 3x beteszi az alaprajzot képnek, hogy megnézd a hirdetésben a képeket, mert látod, hogy több kép is van az ingatlanról.
Van olyan amelyiknél az ingatlanról nem derül ki sok minden, de 10 pontban leírja mért lenne jó megvenned miként alakíthatod át az ingatlant kedvedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!