Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlásnál milyen...

Lakásvásárlásnál milyen adatokat nézzek, hogy jó lakást válasszak?

Figyelt kérdés
Gondolok itt fűtés fajtára (melyik a legjobb), építés éve hogy mikor épült, rezsiköltség, közlekedés? Társasház lakást tervezek venni jó környéken ahol több bevásárlási lehetőség van meg minden. Mint egyedülálló vennék. Budapesten.

2021. okt. 28. 17:06
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm! sokat segítettetek.
2021. okt. 28. 19:17
 12/25 anonim ***** válasza:
70%
Gáz cirkó, wifis termosztáttal, (v. padlófűtés nagyon jó) a panel távhője lehúzás, senki se tudja pontosan mit, mennyiért fizet... a saját gázórás lakás sokkal jobb
2021. okt. 28. 19:21
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

12es,

nem olvastad el, hogy mit írtam a 7. válasz alatt? Nem hiszed el? Jogod van hozzá, de ha látod, hogy mi van leírva, akkor nem kellene ellenszöveget írni. Igen, vannak "elmaradott" panelek, de ez a lakók és a vezetés hibája.

Én 67 négyzetméteres, 3-szobás panelben lakom. A közös költség havi bő 7-ezer volt, de mivel a panelprogramra OTP-kölcsönt vettem fel, így havonta czűk 19-ezret fizetek. Mégis van sok mindenre pénzünk (liftcsere, közös helyeken nyílászárók cseréje, gondnok alkalmazása lakbérért az egyik lakásban, a bejárati terem padlózatának és mennyezeti burkolatának cseréje. Mindez kb. az utóbbi 4-5 év közös kiadása, közös költség emelése nélkül.

2021. okt. 28. 20:05
 14/25 anonim ***** válasza:
95%

Sok értelme nincs a kérdésnek, mert igazából mi a kérdés úgy, hogy még keretet sem ír a kérdező.

Mert most mondhatjuk azt, hogy panelt vegyél, ha 100 milliód van akkor nem azt fogsz. Mondhatjuk, hogy milyen remek a cserépkályha, valószínűleg nem azzal fogsz fűteni.

Felsorolhatod a fatüzeléstől a kuka közepén égetésig a dolgokat, mondhatjuk, hogy a padlófűtés a legjobb vagy távhő, ha az általad kinézett kerületben nem az van.

Most ez a mikor épült is olyan, hogy erre sincs recept, lehet az új is rossz és lehet a régebbi is relatív jól karbantartott és jó.

Mi az, hogy rezsiköltség? Hiszen vannak társasházak ahol a közös költség is annyi mint másnak a havi keresete, máshol meg alig van költség cserébe olyan is.

Vagy mi az, hogy közlekedés? Mi neked a fontos? Mert nyilván jó az, ha metró-busz-villamos közelben van, de nem mindegy hogy autóval közlekedsz, vagy sem. Nem mindegy, hogy Csepelen dolgozol vagy Békásmegyeren.

2021. okt. 28. 20:21
 15/25 A kérdező kommentje:

14.jó akkor leírom hogy pontos legyek :)

KEret: 35 millió ft. a házra.

Kerület: mindegy, még nem igazán néztem kiválasztott kerületeket.

Vagy mi az, hogy közlekedés: Nem autóval mivel nincs :), így tömegközlekedés és igen metró, villamos, busz bármi.

2021. okt. 28. 20:26
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben ház és nem lakás akkor távhős eleve nem lehet, gáz konvektor vagy cirkó amiből utóbbi gazdaságosabb, kb ebből a keretből
2021. okt. 28. 20:33
 17/25 A kérdező kommentje:
16.lakás, társasház és emeletit vennék.
2021. okt. 28. 20:35
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Amit néznék, hogy mennyire fizetik a lakók a közös költséget, mennyi megtakarítása és tartozása van a háznak. Terveznek-e felújítást a közeljövőben. Ki takarítja a társasházat. Milyen biztosítása van a háznak a tetőre és kinek kell javíttatni. Mennyire gyorsan javítják, ha elromlik valami.

Pincénél nézd meg, hogy tényleg pince besorolású-e és tényleg a tied-e.

2021. okt. 28. 21:07
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

őszintén én csak távhőset vagy házközponti fűtéseset vennék. Nekem is egyedi mérős a távhő, és alig fizetek valamit. Nincs gondom kéményseprésre, konvektorra, szénmonoxidra, bojlerra, kazánra.

Ami fontos hogy nézd, az az állapota. Én felújítandót vettem, és nagyon megbántam. Utólag azt gondolom, hogy már legyen kész, használható, ne kelljen ezzel foglalkozni. Ablak, ajtó jó legyen. Ne legyen se földszinti, se legfölső emeleti lakás. Lehetőleg ne forgalmas út menjen az ablak alatt, ne legyen bolt, kocsma, stb a lakás alatt. Szomszédok nagyon fontosak, hogy jók legyenek, de ez eléggé lutri.

Mindenképp legyen ablak a konyhán.

elvileg az elmúlt év rezsiszámláit kötelező megmutatniuk neked.

2021. okt. 28. 22:28
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a legmodernebb fűtésfajták a legjobbak. Hőcserélős, geotermikus, napkollektoros, csak éppen ezek inkább csak az új lakásokra jellemzőek. Egyébként itt sokan leszólják a távhőt, de ha azt nézzük, hogy a usernak lényegében nincs vele semmi gondja és benne van a melegvíz ellátás is akkor szerintem egyáltalán nem olyan rossz az. Ha mondjuk gázkazános lakást veszel, ott évente érdemes átnézetni a kazánt és 4-5 évente tutira javíttatni is kell. Ha meg mondjuk konvektorost, ott ugyanez van a konvektorral és még ehhez hozzájön egy külön bojler is a melegvíz ellátáshoz, tehát duplázódik a problémalehetőség.

Az építés éve azért eléggé attól függ mekkora a kereted, amit ugye nem árultál el. Sajnos a viszonylag új 2000-es években épült társasházaknál is jócskán előfordul, hogy elképesztően silány a kivitelezés, egyik másiknak vékonyabbak a falai mint egy panel háznak. Viszont az újabb építésú lakások már általában egyedi mérésű házközponti fűtéssel és melegvízellátással épülnek, ezek hasonlóan a panel távhőjéhez nem igényelnek a felhasználótól foglalkozást, de nem is feltétlenül olcsóbb.

2021. okt. 31. 04:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!