Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elköltöznétek Budapestről...

Elköltöznétek Budapestről (12. kerület) Székesfehérvárra?

Figyelt kérdés

Autóval járnánk dolgozni Pestre tovbbra is (nem minden nap). A környéken sajnos csak kisebb lakást tudnánk venni annyi pénzből, amennyiből Fehérváron már egy házat. Milyen ott az élet? Mennyire biztonságos? stb.

Köszönöm :)

2021. okt. 27. 12:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Esztergom undorító egy hely!

Betondzsumbuj, semmi vonzó nincs benne.

Utáltam ott lakni.

2021. okt. 27. 14:54
 12/21 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ :) városhoz mindenképpen ragaszkodunk, volt szerencsénk vidéken felnőni, és elég volt 18+ év :D szentendre nekem is a szívem csücske lenne, sajnos a közlekedés borzalmas. még szétnézek azért pest környékén is :) bár az agglomeráció azon része, amelyik nekünk tetszik sem túl olcsó
2021. okt. 27. 15:20
 13/21 anonim ***** válasza:

Akkor te valami más Esztergomról beszélsz!

Én erről:

[link]

vagy erről:

[link]

Sajnos a panel, mindenütt panel. Erről nem Esztergom tehet, ahol még csak nincsenek is túlzásban.

2021. okt. 27. 15:26
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

Kevés az infó, az se világos, mért csak ez a 2 hely jön szóba.

Ha már spórolás, inkább olyan helyre mennék, ahol nem kell autót fenntartani, a felsorolt mindkét helyen kell, mert még egy közértbe se lehet (akár éjjel) leugrani a XII. kerületbe gyalog, mivel kb. nincs.

Ha házat szeretnél Fehérváron, akkor viszont nincs kérdés...

Nem fogja tudni idegen megmondani, hogy mit érzel, mi legyen a fontosabb, álmaid otthona, vagy kicsivel több spórolás, és valami másban előrelépés pár éven belül.

Ha viszont a Vígszínházba szeretsz járni minden héten, és balettra a Jurányiba heti 4x, és erről nem mondanál le, akkor megint nincs kérdés...

2021. okt. 27. 16:08
 15/21 anonim ***** válasza:
64%
Ha van lehetőségem ingatlant venni Budapesten (legyen bár az egy lakás), akkor soha nem költöznék vidékre. Házba sem. Feltételezve, hogy Budapesten dolgozom és ezen nem óhajtok változtatni.
2021. okt. 27. 16:11
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

De nem mindenki vagyik Budapestre egesz eleteben, nem vagyunk egyformak. Sokan inkabb ingaznak is, oke, hogy bejarnak dolgozni, de lakni mar nem ott szeretnenek.

En is ott eltem 20 evet, eleg volt, elkoltoztem. Jelentem, van elet a fovaroson tul is :D

Es az szinten izles kerdese, hogy valaki lakasban vagy kertesben akar lakni. Nekem is jo volt a lakas egy darabig, de semmire nem cserelnem mar a kertes hazamat, mert imadom. Foleg, ha van gyerek is, szamomra eg es fold a kulonbseg, egyszerubb kertesben veluk, mint lakasban.

2021. okt. 27. 16:28
 17/21 anonim ***** válasza:
82%
16: Tény, hogy nem mindenki vágyik Budapestre. De amíg a fővárosban dolgozom, addig a szép vidéki házamat sem nagyon élvezném. Ingázás minden nap, a gyerekek külön logisztika. Hétköznapokon jószerivel csak otthon aludnék, bármi másra maradnának a hétvégék, amikor gályáznék a kertben. Teljesen home office-ban persze oké, élhetsz bárhol, de ha be kell járnod a fővárosba minden áldott nap... - hát nincs az az isten. :-)
2021. okt. 27. 17:14
 18/21 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem is nagyon fontos kérdés, hogy hol fogtok dolgozni és hol van a család.

Ha minden nap meg kell tenni a Fehérvár-Budapest szakaszt kétszer, akkor az korábbi budapesti lakosként egy sokk lesz. A gyerekekért odaérni az oviba (4-5 év múlva), a gyerekeknek jó sulit találni, ahova egyedül tudnak járni (6-8 év múlva), a szülők elkezdenek lepukkanni és ugorhatsz be hozzájuk minden második nap további 1,5 óra alatt (12-18 év múlva) stb.

Ha korábban laktatok távolabb és megszoktátok, akkor könnyebb, de egy "nagyobb házat tudunk venni, mint a 12. kerületben" elég nevetséges indoknak hangzik ezért. Mi van a 3. 11. 22. kerülettel?

2021. okt. 27. 21:39
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Fehérvár majdnem minden része vállalható, mondjuk a rádiótelepet kerülném. Valamiért hétvégente a pláza megtelik cigokkal, de lehet a környező falvakból jönnek. 9 évig laktam ott. Nem sokkal olcsóbb mint Budapest amúgy.
2021. okt. 31. 11:17
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Székesfehérváron nőttem fel, de Budapesten élek. Én nem mennék vissza, és ingázásra sem lehetne rávenni onnét. Ha valaha házba költözöm, akkor inkább választanék abból a pénzből egy rosszabb állapotút, de Budapesten.

Ha nektek bejön Székesfehérvár, akkor Ráchegyen, Öreghegyen nézzetek körül, mert azok nyugis helyek, és az M7-es sincs messze.

2021. okt. 31. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!