Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hol vennétek így lakást?

Hol vennétek így lakást?

Figyelt kérdés

17 millió forint önerőnk van, jelenleg külföldön élünk. A következő 2-3 évben még maradnánk, és utána költözünk haza. Először itt nézegettünk lakásokat, hogy veszünk albi helyett, aztán eladjuk ha költözünk, de az itteni helyzet siralmas a házak minőségében, pedig én eddig azt hittem otthon sem túl jó.

Most azon gondolkoztunk el, hogy otthon vennénk, amit kiadunk addig, amíg haza nem költözünk. Tehát olyan helyen szeretnénk, ahol könnyen kiadható, és nem kell túl sok hitelt felvennünk hozzá. Illetve hazaköltözés után x ideig mi is ott élnénk, tehát a munkalehetőségek a közelben fontosak. Gyerekünk még nincs, tehát az ovi, suli a közelben, több szoba még nem annyira fontos. Bár kiadás kapcsán esetleg számíthat, ha gyerekes pár költözne. Igazából egy kisebb, de élhető lakást szeretnénk, olyan helyen, ahol könnyen ki tudjuk adni egyelőre. Főleg Dunántúlban gondolkodunk, mert az ország másik fele már túl távol lenne a családtól, barátoktól.

Sopron, Győr, Székesfehérvár, Szombathely, Tata jutottak elsőre eszünkbe. Budapest környékén nem vagyok biztos benne, hogy kisebb hitellel bármit kapnánk.

Köszönöm előre is a valaszaitokat!

2021. febr. 26. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tata gyönyörű és gyakorlatilag bármit ki lehet adni. Egy 2 szobás lakás kb 20 millió
2021. febr. 26. 15:25
 2/5 anonim ***** válasza:
37%

En Magyarorszagon nem adnek ki berbe hazat. Sokat lehet arrol olvasni hogy ha nem fizet az alberelo akkor sok penzt elbuksz mire kilakoltatod.

Ha abban az orszagban jobb a torveny akkor inkabb ott vegyel hazat es kiadod mikor hazakoltozol, igy lesz rendszeres passziv beveteled.

Nem irtad melyik orszagrol van szo de a nyugati orszagokban dragak az alberletek, igy eleg szep beveteled lehet belole.

2021. febr. 27. 04:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Angliaban elunk, valoban jo aron lehet kiadni a mi kornyekunkon barmit kb. Viszont szamomra hihetetlen, hogy milyen minosegtelen hazak epulnek itt, es nem csak a regiek ramaty allapotuak, de az ujepitesuek is. Ezert itt meg emiatt nem ereznem jo helyen a penzunket egy lakasban.
2021. febr. 27. 10:21
 4/5 anonim ***** válasza:
59%
Én nekem Sopron felé húzna a szívem. Bármi is történik az országgal gazdaságilag vagy akárhogy, az egyik legerősebb gazdasági fejletséggel rendelkező ország közelsége sose rossz. 15 percre vannak nagy osztrák városok és Bécs is elérhető 1 órán belül. Szakmával vagy keresett felsőfokú végzettséggel még mindig egyszerű egyébként melót találni. Még ha kicsit zsúfolt is lett a város ( ezen okok miatt érthető is ) nekem ez lenne a döntő. Továbbá értékes plusz, hogy az m85 is elérte a várost akár rokonokhoz, barátokhoz is lehet végig haladni Bp-is is akár autópályán.
2021. márc. 4. 06:10
 5/5 anonim ***** válasza:
59%
Lemaradt: Győr és talán Tata is túl sok mindenben függ egy-két nagyobb cég jövőjétől ami az én szememben sose biztos. Győr baromi frankó vidék hez képest, de kérdem én: ha netán a nagy autóipari cég talál másik országot ahol olcsóbban gyártást akkor avval a 10 ezer munkással aki ebből él avval mi lesz? Alsó hangon az 20 ezer családot érint. Sopron esetében a határ közelsége meg egy biztos pont.
2021. márc. 4. 06:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!