Melyik budapesti lakótelepen laktok és melyik részén? Miért költöztetek oda? Mit szerettek benne és mit nem? 10 emeletes? 4 emeletes? Melyik emeleten laktok?
1-es vagyok: jó a lakóközösség. Sok az idős, akik még 25-30 éve költöztek be, szinte mindenki vált mindenkivel pár udvarias mondatot, előzékenyek, ha van valami probléma, az új lakók is jól beilleszkednek, senki sem zajos. Ami talán hátrány, hogy a felújításokra a többség nem igazán nyitott, hiszen nem nagyon van miből költeniük, eladósodni nem akarnak (teljesen érthető), meg különben is "eddig is jól volt az úgy". De összességében elégedett vagyok, soha rosszabbat.
Ami az elrendezést illeti, 2,5 szoba + hall + loggia, ez is bőven jó. Max. a fél szoba lehetne egy kicsivel nagyobb, bár így is megteszi. Meg hát ugye a fürdő elég kicsi, de ez is olyan, hogy meg lehet szokni.
Még ami eszembe jutott negatívum:
Ferihegy felszállóirányában vagyok, folyamatosan jönnek-mennek a gépek. de igazából elújított lakásban nem zavaró.
Illetve a parkolás egy rémálom. Nem annyira reménytelen mint a belvárosban, de estefelé nem nagyon találni parkolóhelyet.
Amiről tudok még nyilatkozni, az Etele úti "lábas" panelok.
Igazából eléggé ambivalens a környék, mert egyik oldalról baromira felfejlődött. Ott a Duna part, ott a Metró, vasút, Etele pláza, Villamosok mindenfelé, 15 perc a belváros. Bikás park is szép. Szóval maga a környék nagyon jó.
Viszont lakni utáltam ott.
Ezek voltak eddig a legzajosabb panelok. Minden áthallatszik. Ráadásul parkok veszik körbe, mellette van iskola. reggel a gyerekek ordítanak, este a részegek, bömböl a zene, szinte sosem volt nyugalom.
Lakók kicserélődtek az évek folyamán, de nagyon sok a kiadó albérlet, egyetemisták, fiatalok meg általában nem azok a csendes emberek. Nem vagyok én ellenük, de nem egyszerű az ott lakók élete.
Sok a csöves, lecsúszott alak, és ott is ki lehet fogni rossz lakást, ahol alattad a kocsma és egész nap az ablakod előtt üvöltenek.
Plusz nálunk volt csótány is albérletben, és a szellőzés sem működött, így sokszor ha haza értem akkor vagy kaja szag volt a lakásban vagy irgalmatlan szarszag szorult meg valamelyik szomszéd után.
De az tény, hogy a környék maga nagyon jó és szerethető. És pár utcával bentebb vannak Albert utcai 4-5 emeletesek. azok sokkal csendesebbek, élhetőbbek szerintem, ott is laktam, szerettem nagyon.
Kort és nemet is írnátok kedves válaszolók?
Köszi !
Kelenföld, 9 emelet.
Teljesen jó
Azért költöztem ide, mert ez volt a megfizethető és jó helyen lévő valamint jó környék hármas koordinátarendszerben a legjobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!