Tényleg van ilyen telektörvény, ha 5 évig gondozod az önkormányzat területét, akkor a tiéd lesz?
Nincs.
15 év az eltulajdonítás, de sokkal szigorúbb feltételekkel.
De azt mondta hogy akitől vette a házat 7 éve az is gondozta előtte azért ez már az övé. Hétvégén jöttek hegesztők, kőművesek és körbekerítették az egészet.:D
Más meg milliókért vesz telket.:)))
Engem nem zavar, csak kérdeztem van e ilyen tényleg...
Az elbirtoklás intézményét azért találták ki, hogy ne ragadhassanak be hosszú ideig passzív birtokosok kezébe az ingatlanok. Ilyenek pl. a csődeljárás, felszámolás alatt álló vállalatok, off-shore cégek, ingatlanszerzésre létrehozott kamualapítványok, de lehetnek természetes személyek is. A 20. században ugye elég gyakori volt, hogy egy fél falu nem tért vissza a frontról és valamit kezdeni kellett az ingatlanjaikkal. Pl. ha Ibrahim Moskowitz izraeli állampolgár holnap becsönget hozzád azzal, hogy a dédszülei házában laksz akiket '44-ben elvittek Auschwitzba és szerinte az az övé akkor nem pampoghat, mert 15 év után elbirtokolták akárki is lakott benne.
Viszont közterületet, mint: erdő, mező, árokpart, járda, patak, liget vagy vasúti töltés nem tudsz elbirtokolni. Kisebb részben azért, mert nem fedi le a törvény, nagyobb részben azért, mert nem lenne hajlandó bejegyezni a földhivatal, hogy a családi házas telked kibővült 3 hektár állami erdővel, még jól börtönbe is csukatna az erdészet, ha kivágtad a fáikat és garázst építettél a gyertyános-tölgyes helyére.
Amit köztulajdonból el lehet birtokolni az pl. egy tartósan üresen álló és gondozatlan önkormányzati üdülő vagy egy sok-sok éve bezárt iskola udvara.
"ha 5 évig gondozod az önkormányzat területét"
Tehát a szomszédod szerint, ha pl. öt évig nyírom a füvet pl. a Margitszigeten, akkor öt év után az enyém lesz az egész sziget??!
A szomszédodat majd jól se..berúgják ha kiderül.
Az tuti. Csinálja csak engem zavar, de ha szemétkedne velem tuti felnyomom.amúgy teszek rá.
Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!