Otthon centrummal szerződve, szerződés szegés lenne így?
5 hónapja irtunk alá házunk eladásával kapcsolatban egy kizárólagos szerződést az OC-al... Mézes mázas közvetítő.. ő azonnal tud egy külföldi vevőt csak irjuk alá addig nem tehet semmit...
Mit ne mondjak nem volt vevő, 5 hónap alatt 1 érdeklődőt sem hozott, kommunikáció is nehézkes vele ..
Én is meghirdettem közben a házat kb hetente jött valaki nézni, és a héten meg is jött a vevő... aki 1 hétig van idehaza, szerződést megírná a héten és fizetne is, de csak decemberben lenne átpapírozva, mert németek.
A szerződés lejár november végén... mivel én adom el fix 300e jutalék jár az otthon centrumnak a semmiért... de a ház csak a szerződés lejárta után van át irva akkor nem kell?
Köszönöm előre is :)
Nem a birtokbaadás, hanem az adásvételi aláírásának a dátuma számít. Ha ez a kizárólagosság lejárta előtt történik, akkor ki kell fizetned a költségtérítési díjat. De ha elolvastad volna a szerződést mielőtt aláírod akkor ezt te is tudnád.
Ha hamarosan lejár a megbízás, akkor várd meg és szerződjetek le utána. Csak akkor tudod felmondani, miután lejárt, de nem baj ha előre jelzed, hogy nem akarsz hosszabbítani.
Nem bajlódtunk vele mert a vevők 1 hétig voltak magarországon, vagy a jutalékkal bajlódunk és reménykedünk hogy 2,5 hónap múlva is megakarják venni, vagy aláirunk és fizetünk...
224e Ft lett végül a jutalék mert az eredeti ár amin hirdettettünk vele 12m Ft akkor lett volna 330 körül a jutalék, de 8ért adtuk el, így az is csökkent.
A szerződésben olvastam olyat is, ha a szerződés lejárta után 1 éven belül eladjuk még akkor is szerződés teljesítésnek minősül és fizetni kell.. mivan?
Szarrágó banda az egész :D
ingatlanközvetítő jutalék per
tisztességtelen az, ha az ingatlanközvetítő a sikeres közvetítéstől függetlenül, annak ellenére kéri a jutalékát, hogy megfelelő vevőt ténylegesen nem közvetít.
Tehát ha szerződésbe aláírod, hogy megölsz valakit, akkor az még büntetendő
Tehát nem kell nekik fizetni, mert törvénytelen
Ha a szerződés lejárta után egy éven belül olyan személy veszi meg akit az Otthon Centrum közvetített még a lejárat előtt, akkor kell kifizetni nekik a jutalékot. Ha bárki más veszi meg akkor NEM kell fizetni.
Értelmezni kell a szerződést, nem csak egy-egy szót elolvasni, mert így téves információt terjesztesz.
Nem sikeres közvetítésért semmilyen esetben nem kell fizetni. Úgyhogy mindenki megnyugodhat, nem húznak le senkit olyan munka miatt amit nem végeztek el.
Azt meg hogy ki szerint hasznos vagy nem hasznos amit csinálnak és megéri-e a jutalékot azt mindenki maga döntse el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!