Házat veszünk, minden rendben van, már a szerződés írnánk alá a hitelre, de vannak albérlők akik később tudnak csak kiköltözni, mit lehet tenni?
ti semmit, a tulajnak kellett volna mar felbontani az alberleti szerzodest meg augusztus 1-en, es akkor szeptemberre mar kikoltoztek volna (1 honap felmondasi ido)
illetve ti is tudtok tenni valamit: nem veszitek meg a hazat
Én azért eltolnám a banki dolgokat amíg a tulaj kipaterolja a régi lakókat, mert benne van a pakliban, hogy a bérlők nem fognak elmenni, és jön a tél, ki sem tudod őket majd tenni. Volt ilyenre már példa.
Ha lefoglalóztátok, előlegeztétek a házat, akkor úgy modosítsátok a szerződést, hogy a tulajdonos vállaja, hogy semmiképpen ne legyenek lakók a házban mire a ti birtokotokba kerül. Vagy megbeszéltek egy későbbi vételi időpontot, vagy addigra kipaterolja az albérlőket, különben ködbért fizet.
A 3-assal értek egyet.
Ha nem jószándékúak az albérlők, akkor ez több évi pereskedés is lehet.
Fennáll a veszély, hogy albérlők nem akarnak majd kiköltözni és kezdődnek a gondok.
Adásvételi szerződésbe foglalnám, hogy üresen albérlők nélkül kell átadnia a házat és a csúszásért a lakbér kétszeresét fizesse kötbérben az eladó.
"október 10 előtt nem tudnak elmenni. Ilyenkor mit lehet tenni? Elvileg pénz számlára érkezésétől 8 nap van az ingatlan birtokba adására."
Az kb. pont akkor lesz.
Nem valószínű, hogy 30 napnál hamarabb utalják a hitelt nektek.
Jó azért elég szar világban élünk, hogy erre asszociálunk. Én odamennék a mostani bérlőhöz, hogy üdv, jóskapista vagyok, 3 napon belül enyém az ingatlan. Megnézném őket, hogy hogy állnak a kérdéshez, mennyire értelemsen reagálják le, megnézném a bérleti szerződésüket, felmérném a kiköltözési hajlandóságot, és ha nem egy lepusztult proli család, akkor nem problémáznék ennyit. A folyósítás még úgyis 2-3 hét.
Szerződés pedig már van, ha banki szerződéskötés előtt állnak. Teljesen normális dolog bizonyos kiköltözési idő a birtokbaadás előtt, bérlő vagy nem bérlő..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!