Ingatlan adás-vételnél eladó vagyok, a vevő hozta az ügyvédet. Az ügyvéd azt mondta, az aláírás reggelén készíti el a szerződést, és ő egyébként sem szokta előre odaadni az ügyfeleknek a tervezetet. Én vagyok tájékozatlan, vagy ez tényleg nagyon gáz?
Ez gázos lusta ügyvéd.
De lehet hogy simlis is.
Persze, hogy gáz.
Olvasd át előtte.
Amikor majd átnyújtják a tervezetet aláírásra (áttanulmányozásra), akkor majd előadják, hogy a vevőnek nincs sok ideje (de az ügyvédnek sincs!), ezért gyorsan írd alá. Ekkor húzhatnak kelepcébe!
Ha nem küldik el előre, akkor keress más vevőt, mert megéri!!!!!!! Olyat keress, aki nem hozza magával EZT az ügyvédet. Ragaszkodj ahhoz, hogy pár napod legyen áttanulmányozni a tervezetet. Aztán azt a példányt sokszorosítsák a kellő példányszámban, amit Neked adtak és áttanulmányoztad, vagy megmutattad ügyvédnek, hogy mit szól a szövegezéshez. Megéri!
Elég sok ingatlant adtam-vettem évtizedek alatt, soha nem kaptam meg előre a szerződést, se eladóként, se vevőként. VISZONT! Minden esetben a szerződéskötéskor az aláírás előtt az ügyvéd pontról-pontra elmagyarázta a teljes szerződés szövegét. Ha valaki változtatni akart, megtehette (természetesen, ha a másik félnek megfelelt).
Soha nem volt semmi probléma. A saját ügyvédem (aki több, mint 30 évig dolgozott nekem) városunk (egyik legnagyobb megyeszékhely) egyik legjobb, legelismertebb ügyvédje volt.
Szóval én egyáltalán nem tartom gáznak, hogy nem kapjátok meg előre. De amúgy is a gyors ügyletek híve vagyok, ha úgy döntök, megveszek egy ingatlant, azt azonnal foglalózom, és egy-két napon belül kifizetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!