Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Egyedülállóként mit érdemes...

Egyedülállóként mit érdemes tennem, hogy vehessek egy saját lakást?

Figyelt kérdés

Most, hogy bejött a CSOK és sok más állami támogatás, a lakásárak jelentősen emelkedtek, miközben csak a gyermeket várók/nevelők kapnak állami támogatást. Én viszont egyedülálló vagyok, de szeretnék eljutni odáig, hogy ne valaki más albérletét fizessem, hanem lehessen nekem is egy saját lakásom. Egyelőre az elképzelésem az, hogy városban szeretnék egy kisebb, olyan ~30m^2 területű garzonlakást olyan 20 millió Ft környékén, de hogy őszinte legyek, látva a kínálatot és a lehetőségeimet, nagyon elkeseredtem eme terveimet illetően.

Rólam azt kell tudni, hogy 28 éves vagyok, lassan 4 éve dolgozom főállásban, 300.000 Ft a nettó keresetem, amiből úgy havonta 100.000 Ft-ot félre tudok tenni. Mégis a lakásvásárlás egy elérhetetlen célnak tűnik. Most van 3.000.000 Ft félretett pénzem (vennem kellett kocsit a munkám miatt), és azt látom, hogy hiába gürizek napi 8 órát, még azt elérni is kihívás, hogy egy lakáshitel felvételéhez szükséges önrészt is kitermeljek.

Mit tehetnék, hogy mégse egy vágyálom legyen nekem a lakásvásárlás? Mit csinálnátok?

2021. okt. 7. 14:49
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

"Tessek második állást is vállalni"

Nyilván nem is az a probléma, hogy a fizetésünk, amit keresünk, sz_rt sem ér. Jó, hogy nem már szégyellnem kell, hogy a munka mellett azért szeretnék élni is egy kicsit.

2021. dec. 31. 13:34
 22/27 anonim ***** válasza:
15%
Neharagudj de igen😁 Nehogymar 8 óra munkával letudd egy nap, utána meg siránkozz hogy 100 ezret tudsz csak felrerakni. 2 munkával legAlbb 300.000-ret raknal felre havonta, csak te lusta vagy.
2021. dec. 31. 13:39
 23/27 A kérdező kommentje:
:'(
2021. dec. 31. 14:12
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
23-as, baromság, dolgozhatsz orrvérzésig ha sz@r a fizu. Más meg megkapja a protkós melót ahol netto 1 millát kap a nagy semmi melóért. Persze az ilyennek félre se kell tennie, mert már eleve kapott egy 100 millás kecót a szülőktől.
2021. dec. 31. 17:32
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
Oke, és? Ha ő nem kapott akkor azon kar gondolkozni, neki abból kell kiindulnia ami a saját életében van. És nehogy már 28 évesen egy sima 8 oras munkahely legyen a kemeny munka, igenis legyen két munkahelye és dolgozzon orrverzesig, majd akkor tud félretenni.
2021. dec. 31. 17:55
 26/27 anonim ***** válasza:
Alapból oda menj dolgozni, ahol egy munkával is 2-300 ezret tudsz félre tenni. Emellett vállalhatsz még másodállást is, ha bírod energiával. Ne csak belföldön keresd a lehetőségeket. Az nem megoldás, hogy 0-24-ig semmi pénzért dolgozol. Ha mégis szét akarod hajtani magad, akkor legalább ott csináld, ahol megfizetik. Ez jellemzően sajnos nem Magyarország.
2022. jan. 1. 16:14
 27/27 anonim ***** válasza:

Én azért ezzel a házasodással még várnék, ha nem vagy abban biztos, hogy mit is akarsz pontosan az élettől. Előbb valami önismeretfélét kellene felépíteni magadban.

Egymásra támaszkodni egy olyan emberrel - ami bár anyagilag előnyös is lehet, ám - akit a hátad közepére sem fogsz kívánni pár év múlva, az egyenes út egy megkeseredett élethez, főleg, ha közben gyerek is születik. Felveszitek a temérdek hitelt aztán lesitek, meg gyilkoljátok egymást, meg a fél faluval/várossal félreb*sztok. Láttam már ilyet (családban is).

Csak jókat tudok neked kívánni, mert hasonló cipőben járok én is házvásárlással kapcsolatban, csak én 6 évvel öregebb vagyok.

2022. márc. 29. 18:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!