Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki hogy dolgozza fel az...

Ki hogy dolgozza fel az ingatlanárak növekését?

Figyelt kérdés
Hentente nézegetem a pesti telkeket, ma már ott tartok, hogy így gyermektelenül sajnos le kell mondanom a pesti álmomról.nagyon nehéz ezt feldolgozni havi 1 milliós bevétellel.
2021. okt. 5. 07:35
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
78%
Jajj hány éve várjátok már azt a nagy bukást de valahogy csak feljebb megy. Évek óta.
2021. okt. 5. 10:27
 22/52 anonim ***** válasza:
39%

21: Márpedig sajnos vagy nem sajnos minél tovább húzódik a bebukás, annál nagyobb lesz. A kormánynak is már rég azon kéne dolgoznia, hogy ezt az ingatlan bebukás mértékét csökkentse, ehelyett azon dolgozik, hogy még nagyobb legyen a baj, csak ne most.

Ezért húzták ki a választásokig is a moratóriumot, ha veszítenek már nem az ő bajuk, ha nyernek akkor meg még van 4 évük, addig is jön Soros, a migránsok, az afgánok és minden Brüsszel hibája lesz.

Nagy baj lesz itt, én mondom.

2021. okt. 5. 11:52
 23/52 mindentudó99 ***** válasza:
25%
Én minimál béren vagyok mégis a második lakásomat vettem idén Budapesten. Valamit rosszul csinálsz
2021. okt. 5. 11:57
 24/52 anonim ***** válasza:
78%
#22: de mégis mi bukna be? Ez nem deviza hitel.
2021. okt. 5. 12:13
 25/52 anonim válasza:
61%
#19 Ha csak magyarok vehetnének Magyarországon lakást, már rég bebukott volna, mert a legtöbb magyar embernek most sincs esélye rá. De valószínűleg most is nagyobb részben külföldiek veszik a lakásokat, és az ő pénztárcájuk akkor is bírni fogja, ha a brutális infláció és a stagnáló bérek miatt éhínség lesz Magyarországon (5-10 éven belül).
2021. okt. 5. 12:38
 26/52 anonim ***** válasza:
26%

" én is látom hogy elkeserítő a helyzet, itt a kerületben 300-400 misi egy családi ház :))"

Ez szimplán hazugság. Nincs olyan kerület a fővárosban, ahol az lenne az általános, hogy 3-400 millió egy családi ház. Legfeljebb olyan van, hogy bizonyos házak ennyibe kerülnek, de ez még "gazdag" kerületben is a kissebbség. Persze, nálunk itt vidéki kisvárosban is van olyan ház ami 250 millióba kerül. De erre jut 100 másik, ami ötödennyibe sem.

2021. okt. 5. 13:15
 27/52 anonim ***** válasza:
86%

#26: akkor keress a XI. kerületben egy jó állapotú családi házat (nem sor, nem iker, nem előkertes viskó).

Az én kis szülővarosomban is van 200 misiért ház, most nem arrol beszélek, egy olyan ház, ha itt van, akkor a milliárdot közelíti a hirdetési ár.

Itt 200-ig csak full bontandót láttam.

2021. okt. 5. 13:21
 28/52 anonim ***** válasza:
63%

#21: "Jajj hány éve várjátok már azt a nagy bukást de valahogy csak feljebb megy. Évek óta."

A kétezres évek elején is sok önjelölt szakértő mondta ugyanezt mint most te, aztán tudjuk mi lett a vége...

#24: "de mégis mi bukna be? Ez nem deviza hitel."

A felelőtlenül, erőn felül felvett, piaci hiteleknél jóval "enyhébb" feltételekkel megkapható hitelek (lásd babaváró).

A befektetési céllal vásárolt, "majd a bérlőm kifizeti a törlesztőt" lakások (Igen, fizeti addig, amíg lesz bérlő, és amíg a bérleti díj ekkora marad. Ha a felére esik, a törlesztő nem lesz kevesebb.)

Rövid távú kiadásra (pl. AirBnB) vásárolt lakások (Ezt a covid alatt is láttuk.)

Kamatnövekedés (A legtöbben nem fix kamatozású hitelt vesznek fel, mert az - a felvétel pillanatában - kedvezőtlenebb.)

2021. okt. 5. 13:22
 29/52 A kérdező kommentje:
És kb mikor fognak bedőlni?
2021. okt. 5. 14:03
 30/52 anonim ***** válasza:
50%

"Nincs olyan kerület a fővárosban, ahol az lenne az általános, hogy 3-400 millió egy családi ház."

440 találat Budapesten 300 milliótól:

[link]

2021. okt. 5. 14:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!