Lehet még valaha normális áron venni majd lakást?
Várható, hogy valamikor újra lemennek az ingatlanárak?
Én még jelenleg tanulok, de jelenleg 2 felé jövőt látok magam előtt, eladósok 10-20 évre vagy sose lesz saját lakásom :/
Nem értek hozzá, hogy mi mozgatja a lakáspiacot, szóval valaki okosabb felvilágosítana? :)
Várható olyan 5 éven belül, hogy normális áron tudjak lakást venni?
14: ez nem teljesen igaz. Anno apámék 15 évre vettek fel hitelt, a törlesztő apa bérének 10%-a volt. Ugyanebben a kisvárosban ma ehhez a kondícióhoz, ehhez az állapotú és nagyságú házhoz és 10%-nyi hitelhez másfél-két millás fizu kéne. Nem, nem volt ennyire magas pozícióban... (Mai összehasonlítás: a mi ingatlanunk nem családi ház, picit jobb állapotban van, de harminc évre szól a hitelünk és eredetileg a férjem bérének a 30-35%-a volt. Az infláció és értéktelenedés miatt persze már két év alatt ez az arány csökkent.)
Kérdésre: amíg állami milliárdok folynak bele az építkezésekbe és az emberek nem tudják másba tenni a pénzüket, addig ez lesz. Mi is utolsó utána pillanatban csíptünk el egy lakást, akkor azt hittük a csúcson veszünk, erre egy évvel később a szomszéd egy ugyanolyan lakást már 20%-kal drágábban adott el. Azt hittem hanyatt esek amikor hallottam, hogy akadt rá vevő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!