Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lehet még valaha normális...

Lehet még valaha normális áron venni majd lakást?

Figyelt kérdés

Várható, hogy valamikor újra lemennek az ingatlanárak?

Én még jelenleg tanulok, de jelenleg 2 felé jövőt látok magam előtt, eladósok 10-20 évre vagy sose lesz saját lakásom :/

Nem értek hozzá, hogy mi mozgatja a lakáspiacot, szóval valaki okosabb felvilágosítana? :)

Várható olyan 5 éven belül, hogy normális áron tudjak lakást venni?

2021. szept. 26. 15:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
90%
Régebben is el kellett adosodni 20 évre azzal a különbséggel hogy nem 20-30 millát kellett felvenni.
2021. szept. 26. 20:57
 12/27 anonim ***** válasza:
88%
50 milliós garzon? Csak nem Budán? De még ott is sok.
2021. szept. 26. 20:58
 13/27 anonim ***** válasza:
77%
Engedjük már el ezt a felfogást, régen sem egy két év alatt spórolták össze egy ház árát...
2021. szept. 26. 21:01
 14/27 anonim ***** válasza:
63%
11-es: persze, nem ennyit kellett felvenni, de a fizetések sem olyanok voltak, mint ma - egy 5000 Ft-os fizetés soknak számított, ma meg az 50-szöröse sem számít annak! Ahhoz a fizetéshez viszonyítva az akkori kölcsönök még magasabbnak számítottak!
2021. szept. 26. 21:02
 15/27 anonim ***** válasza:
Lehet, nem tudom. Nekem akkor jó bruttóm volt.. Fogalmazzunk úgy hogy jobb.
2021. szept. 26. 21:30
 16/27 anonim ***** válasza:
77%
Pest belvárosa most drágább Budánál. Van már 2,9 milliós nm-áron is garzonlakás. [link]
2021. szept. 26. 21:49
 17/27 anonim ***** válasza:
59%
Az kemény. Ha lehetne választani akkor meg inkább Buda.
2021. szept. 26. 21:59
 18/27 anonim ***** válasza:

Választhatod, mért is ne választhatnád.

[link]

:)

2021. szept. 26. 23:05
 19/27 anonim ***** válasza:
Bocs, másik linket tettem véletlenül. [link]
2021. szept. 26. 23:11
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

14: ez nem teljesen igaz. Anno apámék 15 évre vettek fel hitelt, a törlesztő apa bérének 10%-a volt. Ugyanebben a kisvárosban ma ehhez a kondícióhoz, ehhez az állapotú és nagyságú házhoz és 10%-nyi hitelhez másfél-két millás fizu kéne. Nem, nem volt ennyire magas pozícióban... (Mai összehasonlítás: a mi ingatlanunk nem családi ház, picit jobb állapotban van, de harminc évre szól a hitelünk és eredetileg a férjem bérének a 30-35%-a volt. Az infláció és értéktelenedés miatt persze már két év alatt ez az arány csökkent.)

Kérdésre: amíg állami milliárdok folynak bele az építkezésekbe és az emberek nem tudják másba tenni a pénzüket, addig ez lesz. Mi is utolsó utána pillanatban csíptünk el egy lakást, akkor azt hittük a csúcson veszünk, erre egy évvel később a szomszéd egy ugyanolyan lakást már 20%-kal drágábban adott el. Azt hittem hanyatt esek amikor hallottam, hogy akadt rá vevő...

2021. szept. 27. 06:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!