Kinek van rossz tapasztalata ingatlanossal ,akár eladás vagy vétel kapcsán? Ki esett már ingatlanos trükkjeinek becsapásának áldozatául ?
Ingatlan vásárlással kapcsolatban belefutottam egy ingatlanos csapdájába jobban mondva egy Kókler csapdájába. Most így utólag visszagondolva voltak jelek ,csak én nem vettem észre.
Az interneten egy ideje kerestem megfelelő családi házat, találtam egy aránylag megfelelőnek látszót. A családi házat egy ingatlanos hirdette, felhívtam a hirdetésben szereplő telefonszámot, jelentkezett is egy úr akinek elmondtam , hogy érdekel az ingatlan és szeretném megnézni. Itt volt az első figyelmeztető jel csak én nem vettem észre: elkezdett gyorsan beszélni, elmondta hogy neki milyen sok munkája ,feladata időpontja van és csak nagy nehezen tud időpontot szakítani azt is késő este ,de csak szívességből teszi ,mert olyan nagy az érdeklődés az ingatlanok iránt, hogy alig felteszi a hirdetésbe és már megveszik. Na ez az a mondat ami után menekülj ,ha egy ingatlanos ilyet mond!
Eljött a megbeszélt időpontra megmutatni az ingatlant, nem beszélve arról ,hogy kulcsa sem volt, mert amikor odaért akkor hívta a tulajdonost hogy jöjjön ,mert van itt egy érdeklődő.
Úgy kezdte nézzük meg gyorsan az ingatlant mert fél óra múlva már itt és ott kell lennie időpontra. Ez a sürgetés amit legtöbb bevet a Vevő jelölt megtévesztésére, arra próbálja rávenni ,hogy gyorsan döntsön gondolkodás nélkül.
Mondtam neki jelentkezni fogok átgondolom. Másnap délután már telefonált, hogy van egy érdeklődő és már foglalót is akart fizetni olyan kapós az ingatlan úgyhogy próbálják gyorsan dönteni ha meg akarom venni.
Nagyon de nagyon megbántam, hogy ingatlanoson keresztül vettem ingatlant. Soha többet ! Ezt csak azért írtam le, hogy hátha tudok valakinek segíteni ,hogy időben észhez kapjon ,ha hasonló csapdába akarják csalogatni.
"3 hét alatt eladtam a lakásomat olyan hirdetéssel, ahova fényképet sem töltöttem fel. Nem kellett kifizetnem csomó pénzt ingatlanosra. " - Vajon hány %-kkal a piaci ár alatt ment el a hirdetés, ha egy hirdetési portál 10. oldalán jelent meg (ahol senki sem nézi meg a hirdetéseket) és egy fénykép se volt. 10-20-40%? Lehet sokallni a 2-5%-os ingatlanközvetítési díjat, de valószínűleg sok millióval több maradt volna a zsebben, ha egy profi adja el az ingatlant, aki keresletet támaszt az adott ingatlan iránt és akár 100-1000x több emberhez eljuttatja a hirdetést, ideális esetben meglévő ügyfelének értékesít, aki a hirdetést sosem találta volna meg.
Szomorú, hogy emberek azt gondolják, hogy a valódi értékén el lehet adni egy ingatlant pár saját fényképpel és egy két soros hirdetési szöveggel, amiből az egyik azt tartalmazza, hogy ingatlanosok ne hívják.
Minden szakmában vannak kóklerek, de én se örülnék, ha az én szakmám általánosítanak (szokták azt is). A saját ingatlanom egy ingatlanos hölgy adta el, magasabb áron pár hét alatt, amit én 3 hónapig próbáltam. Mivel SOS volt az eladás, így nem tudom mi lett volna, ha nem ajánlják őt nekem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!