Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kinek van rossz tapasztalata...

Kinek van rossz tapasztalata ingatlanossal ,akár eladás vagy vétel kapcsán? Ki esett már ingatlanos trükkjeinek becsapásának áldozatául ?

Figyelt kérdés

Ingatlan vásárlással kapcsolatban belefutottam egy ingatlanos csapdájába jobban mondva egy Kókler csapdájába. Most így utólag visszagondolva voltak jelek ,csak én nem vettem észre.

Az interneten egy ideje kerestem megfelelő családi házat, találtam egy aránylag megfelelőnek látszót. A családi házat egy ingatlanos hirdette, felhívtam a hirdetésben szereplő telefonszámot, jelentkezett is egy úr akinek elmondtam , hogy érdekel az ingatlan és szeretném megnézni. Itt volt az első figyelmeztető jel csak én nem vettem észre: elkezdett gyorsan beszélni, elmondta hogy neki milyen sok munkája ,feladata időpontja van és csak nagy nehezen tud időpontot szakítani azt is késő este ,de csak szívességből teszi ,mert olyan nagy az érdeklődés az ingatlanok iránt, hogy alig felteszi a hirdetésbe és már megveszik. Na ez az a mondat ami után menekülj ,ha egy ingatlanos ilyet mond!

Eljött a megbeszélt időpontra megmutatni az ingatlant, nem beszélve arról ,hogy kulcsa sem volt, mert amikor odaért akkor hívta a tulajdonost hogy jöjjön ,mert van itt egy érdeklődő.

Úgy kezdte nézzük meg gyorsan az ingatlant mert fél óra múlva már itt és ott kell lennie időpontra. Ez a sürgetés amit legtöbb bevet a Vevő jelölt megtévesztésére, arra próbálja rávenni ,hogy gyorsan döntsön gondolkodás nélkül.

Mondtam neki jelentkezni fogok átgondolom. Másnap délután már telefonált, hogy van egy érdeklődő és már foglalót is akart fizetni olyan kapós az ingatlan úgyhogy próbálják gyorsan dönteni ha meg akarom venni.

Nagyon de nagyon megbántam, hogy ingatlanoson keresztül vettem ingatlant. Soha többet ! Ezt csak azért írtam le, hogy hátha tudok valakinek segíteni ,hogy időben észhez kapjon ,ha hasonló csapdába akarják csalogatni.

#Ingatlanos trükk
2021. szept. 18. 16:01
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
44%

#10, Kérdező.

Ne felejtsd el, hogy ez egy anonim oldal, itt név nélkül bárki azt (hazudik) ír le amit akar.

Semmilyen garancia nincsen egyetlen leírt szóra sem, hogy az igazság vagy hazugság.

Ebben a kategóriában egyébként is szeretik az ingatlanosokat fikázni, függetlenül attól hogy igazuk van vagy sem.

2021. szept. 19. 04:11
 12/31 A kérdező kommentje:

Abban igazad van, hogy anonim oldal, viszont nem biztos ,hogy abból kellene kiindulni hogy itt mindenki kitalált történeteket ír esetleg hazudik. Nagyon sok hasznos kérdés és válasz van itt más kategóriákban is. Nem kell elhinni amit írtam, viszont ha valaki a saját bőrén és pénztárcáján tapasztalja meg , hogy ingatlanos csapdájába esett , akkor majd elgondolkodik. Biztosan van kivétel és van becsületes ingatlanos is ,de nagyon kevés. Az ingatlanost nem tudod úgy megválasztani mint mondjuk egy ügyvédet, mert egy van egy ingatlan ami tetszik és szeretned megvásárolni ott csak azzal tudsz kapcsolatot felvenni aki hirdeti.

2021. szept. 19. 07:52
 13/31 anonim ***** válasza:
58%
Rossz tapasztalatom van. Volt egy férfi ingatlanos, mikor álrultam egy lakást. Felhívott, hogy mutatná a lakást valakinek, kedden. Mkndom nem jó a kedd, csütörtökön hozza, mert szét van ütve a lakás és addigra leszek kész. De ő hozza kedden, jól van akkor hozzad, de nem engedlek be! Hozott egy nőt és az ablakon pipskedtek, mert nem engedtem be őket, nézték ahogy a mennyezetet festem, ilyen magasföldszinti lakás volt. Nem is vette meg a nő. Az idiótája ha csütörtökön hozza, amikor már rend van, ki van takarítva stb, bejöhet, körülnézhet, amúgy hamar elment a kecó ismerősnek.
2021. szept. 19. 10:01
 14/31 anonim ***** válasza:
43%

Apám örökölt egy falusi házat a testvérével együtt. Na, a testvér azonnal rohant egy ingatlanirodához apám megkérdezése nélkül, hogy majd ők jól eladják, valami röhejesen nagy jutalékért és kizárólagos szerződéssel. Mi meg csak így néztünk, hogy ez most mégis mi a franc volt, mi szükség van erre, miközben apám pár faluval odébb lakik, autóval bármikor ki tud ugrani megmutatni a házat érdeklődőknek.

Na, ki is került tehát az ingatlanos cég oldalára a ház, telnek-múlnak a hónapok és nulla érdeklődőt hoztak. (Pár érdeklődő volt, de azok a házra kihelyezett "eladó" tábla miatt hívtak.)

Aztán egyszer csak megjelent egy házaspár, hogy ők szeretnék megvenni, de az ingatlanos NEM VOLT HAJLANDÓ megmutatni nekik, szóval ők cirkáltak autóval a faluban és kép alapján találták meg a házat...

Végül az ingatlanos cég teljesen ki lett hagyva az adásvételből, szerencsére nem is kerestek minket, pedig már vártam, hogy mekkora hiszti lesz abból, hogy őket "megkerülve" lett eladva.

2021. szept. 19. 16:08
 15/31 anonim ***** válasza:
28%

Én most adtam el, engem is rengeteg ingatlanos hívott, lesz@rják, hogy beleírod a hirdetésbe, hogy ne keressenek. Egy bejött a lakásba, mert nem értettem a telefonban , hogy ingatlanos, olyan ügyes volt, én meg kezdő. De aztán elküldtem.

Most vásárolok, egy ingatlanos lehúzott egy vételi szándéknyi összeggel, sajnos elszúrtam. De jobb, hogy végül nem azt a lakást veszem meg.

Messzire el kell kerülni az összeset. 3 hét alatt eladtam egy lakást, úgy, hogy egy kép sem volt fent róla! Semmi szükség rájuk, simán elvégzi az ember a munkájukat, csak kicsivel több fáradság nekünk, és a nyereség milliókban mérhető.

2021. szept. 23. 20:33
 16/31 A kérdező kommentje:

Sajnos én is ugyanezt tapasztaltam engem is lehúzott egy ingatlanos vételi ajánlati összeggel. Akinek még nincs tapasztalata velük azokat könnyen behálózzák. Nekem is az a véleményem ,hogy semmi szükség rájuk csak felesleges pénz kiadás, ha ingatlanost hív a vevő. Mert a tulajdonos is ugyanúgy el tudja mondani a házzal kapcsolatos információkat. A tulajdonosok is tudnak fényképezni és szerintem mindenki meg tud fogalmazni egy pár mondatos hirdetés szöveget .

2021. szept. 24. 06:53
 17/31 anonim ***** válasza:
59%

Sajnálom, hogy eddig csak kóklerekkel találkoztatok. Szomorú tény, hogy az ilyenek vannak többségben ebben a szakmában. DE nem szabad általánosítani. Rengeteg olyan helyzet van, amikor igenis szükség van MEGFELELŐ ingatlanértékesítőre. Nyilván laikusként nem könnyű kiszűrni elsőre, hogy ki az, és ki nem az. A párom ingatlanközvetítő, így nagyon belelátok ebbe az egészbe. És nem állítom, hogy mind becsületes, SŐT! Az ilyen fajtákat párom is utálja, mert ugye ezek alapján ítélik meg azt az elenyésző hányadukat, aki lelkiismeretes és jó szándékú.

Egyébként amit leírtál, ilyen eset igenis létezik, és nem egy trükk, hogy siettessen. Rengeteg olyan ingatlan van, ami kelendő, és naponta mutatja 5-10 vevő jelöltnek, és ha látta rajtad, hogy tetszett neked, akkor szól, hogy ne maradj le róla. Nem állítom, hogy a te "embered" is ezt csinálta, de nagy sansz van rá. Az nyilván kellemetlen lehetett, hogy azt mondta fél órája van, és siet máshova, de az is egy létező jelenség, ugyanis a rosszindulatú köztudattal ellentétben (és jelzem, itt még mindig a JÓ szakemberről beszélek, nem a kókler félékről) sokaknak abból áll a napjuk, hogy rohannak egyik ingatlantól a másikhoz (felvenni/mutatni), ami pedig rengeteg időpont egyeztetéssel jár, és nem feltétlenül ő tehet róla, hogy Marika néninek pont fél órával később jó, illetve a vevőjelöltjének is(egy időpont egyeztetés van, hogy 3-4 telefonhívás az értékesítőnek +- időpont módosítások).

Nem gondolom, hogy ettől más lesz bárki véleménye, főleg aki ösztönösen elítéli őket. De picit rávilágítok az érme másik oldalára. Mert ítélkezni és savazni a legkönnyebb. De tudjátok, hogy nem csak ilyen szemét kókler ingatlanosok vannak. :)

2021. okt. 7. 13:02
 18/31 anonim ***** válasza:
50%

Az ingatlanosok hogy lepontozták már azokat, akik kritikát fogalmaztak meg velük szemben😂

Szánalmas.

2021. okt. 8. 12:05
 19/31 anonim ***** válasza:
44%

Kedves 18-as!

Nem azzal van a baj ha valaki megírja, hogy rossz tapasztalata volt ingatlanossal, hanem azzal, hogy szinte mindenki általánosít.

Amíg az átlag ember életében 5-10 ingatlanossal beszél összesen én ingatlanosként naponta beszélek/találkozok legalább ennyi kollégávan és sajnos tényleg egy jelentős részük nem ért ahhoz amit csinál. Viszont a leggtöbbjük akiket ismerek, becsületesen és lelkiismeretesen végzik a munkájukat.

Kár, hogy a sokan csak a szakma negatív oldalát látják, pedig egy jó szakember kiválasztásával nagyon sok problémát elkerülhet akár egy eladó akár egy vevő, nem beszélve a megspórolt időről és energiáról. Ez is "csak" egy szolgáltatás mint a fodrász vagy az autószerelő. Egyiket sem kötelező igénybe venni, mégis sokan teszik mert megvan az előnyük.

Nyugat Európában és az USA-ban ez egy nagyon megbecsült szakma, és remélem nálunk is az lesz egyszer.

2021. okt. 13. 15:56
 20/31 anonim ***** válasza:
52%
18-as vagyok. Az egyik meglátásom, hogy úgy 4 ingatlanos ír ide, vagy 1 nő és 3 férfi, vagy 2-2. A másik, hogy végzik a munkájukat😂. Én ikább ingatlan vámszedőknek nevezném őket. Felelősség nincs rajtuk, határidő nem szorítja, ha sikerül eladni, beszedi a vámot, ha nem akkor a vevő adja drágán. Leviteti pár millával, hogy elmenjen, az az ő jutalékát csak minimálisan érinti, de az eladó megszívja, mert sokat bukik. Az ingatlanhiénának az érdeke ütközik az eladóéval. Te, mint ingatlanos aláírnál velem egy olyan szerződést, hogy ha a közösen megállapított határidőig nem adod el az ingatlant, akkor kötbért fizetsz, mondjuk napi 5000 forintot? Ugye?
2021. okt. 13. 17:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!