Kell neki a külső fal, aljzat, mennyezet falak vastagsága anyaga, rétegrendje. Nyílászárók hőszigeteléséről ha van papírod az jó, vagy tudod milyen. Másképpen egy átlagos számmal számol. Fűtőkészülèk, fűtés típusa, melegvíz előállítása; alaprajz, meretekkel.
2021. szept. 16. 04:46
2/12 anonim válasza:
Ez tipikusan ugy nez ki hogy kijon, 5-10percig jarkal korbe, talan keszit 2-3 fotot, talan feltesz 1-2 kerdest. Nekem 1 oraval azutan hogy elment mar elkuldte a nagyon reszletes 5 oldalas tanusitvanyt, sejtheted hogy mennyit foglalkozott vele. Gyakorlatilag fogjak a tanusitvanyat egy hasonlo lakasnak es atirjak az elso oldalon a cimet majd megvannak. Elegge kamu szakma.
2021. szept. 16. 09:39
3/12 anonim válasza:
#2, inkább csak egy szoftvernek bead pár fontos input adatot, és megkapja belőle a jeletést.. :)
Nyilván nem papíron ceruzával végzi el ezeket az energetikai számításokat..
2021. szept. 16. 09:51
4/12 anonim válasza:
Kiválasztja a rétegre d anyagait, fűtésmódot, a szoftver számol mindent. A gyengébb paraméterű rendszereket, pedig kiadja korszerüsítésre.
2021. szept. 16. 10:03
5/12 anonim válasza:
Szerintem nincs. 11 000 Ft lesz és az nagyon olcsó.
2021. szept. 16. 11:34
6/12 anonim válasza:
Flegma de kb. ingyen csinálja. Én 30 000 kérek egy tanúsítványért, de így sem éri meg, már nem is vállalok ilyet.
2021. szept. 16. 12:19
7/12 anonim válasza:
Semmi oka átverni, tènyleg korrekt az ár.
Nyilván ha valaki főleg ezzel foglalkozik ès van már 30 ugyan olyan panellakása felesleges mègegyszer vègigszámolni, de egyèbkènt elèg sokmindent elèg rèszletesen kell bepötyögni.
Kőnnyű mindenbe beleokoskodni ès lenèzni, csinálni már nehezebb.
2021. szept. 16. 15:12
8/12 anonim válasza:
lehet hogy neked 2 perc, de neki 4 év egyetem és mmk továbbképzés, ami persze k*va drága is.
2021. szept. 16. 15:36
9/12 A kérdező kommentje:
Ma kint járt az emberünk, szuper gyorsan végzett, és szimpatikus volt.
Egyébként én is 5 évig voltam egyetemista, egy fillért nem sajnálok tőle. Csak mivel nem ismertem a folyamatot, nem tudok hogy zajlik, vannak-e a piacon kóklerek, stb.
2021. szept. 16. 18:29
10/12 anonim válasza:
Többnyire mind kóklerek, de nem baj legtöbbször senkit se érdekel a tanusítvány tartalma, egyszerűen csak kötelező adásvételhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!