Az ingatlan árak nem mennek már lejjebb?
Szeretnénk venni házat de iszonyat drágák...
Érdemes várni? Talán 1 év múlva lejjebb mennek az árak?
Kisbér, Bábolna környéke
Komárom-Esztergom megye
2 éve vettem házat, mindenki azt mondta, hogy várjak, most nagyon drága, ki fog pukkani a lufi!!!4!
Megvettük, festésen és egy háló burkolásán kívül semmit nem költöttünk rá. Kb 15 millióvak többet ér most, mint 2 éve. Gondolom sejthető, hogy nem a fenti munkálatok miatt ér ennyivel többet.
Véleményem szerint ha nem lehet majd igényelni a csokot, babavárót, akkor lentebb fognak menni. Ha elszáll az alapkamat és elkell kezdeni visszafizetni a büntető kamatot a meg nem született babák után, akkor is lehetnek majd jelentős csökkenések a piacon.
Az sem mindegy, hogy jövőre mi fog történni a választások során és után.
Én nem biztos, hogy várnék most a vásárlással. Lehet vársz mondjuk 3 évet, hogy csökkenjen, addig meg kidobsz 5 millát albérletre.
Nehéz előre okosnak lenni. Nyilván erőn felül ne menj bele inkább hitelbe. Biztos, hogy emelni fogják jó darabig az alapkamatot az infláció miatt.
Nektek kell tudni, hogy mennyi önerőtök van és mennyire lenne sürgős saját ingatlan.
Hosszú távon biztos, hogy megint lesz olyan periódus, amikor le fognak menni az árak. 2014 óta viszont felfelé mennek folyamatosan és minden egyes hónappal, amit várt az ember a vásárlással, drágult az ingatlan.
Nehéz okosnak lenni, utólag visszanézve mindig egyszerűbb a döntés.
Köszönöm a válaszokat!
Szomorú vagyok nagyon mert amit most meg veszek 16 millióért azt 2 éve 7-8 millióért megvehettem volna
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!