Mindegyik ingatlanos kókler, vagy brutálisan lehúz?
Fogadtam egy ingatlanost egy noname irodától, olcsó volt, nekem meg nem volt sürgős eladnom a lakást, tehát úgy voltam vele, hogy akár lehet béna is, van idő. Csak aztán kiderült róla, hogy online dolgozik, tehát még annyit sem csinál, hogy a fenekét felemeli, nekem kellett konkrétan a vevőknek mutogatnom a lakást. Mikor rákérdeztem, hogy mégis mi az ő szerepe ebben az egészben, miért fizetek, hiszen ennyi erővel feladnám a hirdetést és hívhatnak egyenesen engem is, akkor ingerülten válaszolt, hogy nekedm akkor sincs ebben tapasztalatom meg ő már több mint száz ingatlant adott el. Kirúgtam.
Ismerősöktől, lakás fórumokról viszont tudom, hogy más ingatlanos se csinál többet csak annyit, hogy megmutatja a vevőnek a lakást és előben is elmondja ami a hirdetésben van.
Szóval van-e értelme ingatlanost fogadni, vagy ugyanannyi eséllyel adok el lakást magam is, csak megmarad az illeték ára? Azzal tisztában vagyok magam is, hogy mennyit ér most kb. a lakás, értékbecslőt is hívtam és ismerem a piaci árakat.
Ha normális ingatlanost fogadsz akkor megéri. Mi eddig 2 ház vásárlásnál és egy eladásnál fogadtunk ingatlanost, ugyan azt mindegyiknél. Ő hitel ügyintéző is, így a bankba se kellett bemennünk csak 1x aláírni a papirokat. Ügyvédet is ő intézte, mindnen papírt ő adott be az illetékeseknek. Nekünk gyakorlatilag semmit nem kellett csinálni. Ezen felül még hamar el is adta a házat. Ő 2%ot kér az eladásért, viszont mindent el is intéz.
De anyukámnak volt hasonló szituja mint neked 2 ingatlanossal is.
80% kókler. Magával az egész ingatlanos szakmával és annak szabályozásával van a probléma, ezt kellene megoldani törvényhozói szinten. Ingatlanos sajnos bárki lehet, ez nem egy olyan szakma, amit iskolában kellene tanulni, vagy akár csak bármi tanfolyamot el kellene végezni hozzá először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!