Mit rontottam el? (Mestereket hívtam)
Van a ház körül pár probléma, amit nem tudok megoldani:
Ivóvíz hálózat javítás:
Jön a mester felmérni. Jó de a földben milyen vastag cső van? Jövök a jövő héten kiásom és megmérem. Kiástam megmértem (haladjunk). Jön a mester: Ebben a gödörben nem tudok dolgozni, majd jövök és kiásom. A megbeszélt méretre kiástam. Azóta is "jön"
Tető javítás:
A Mesterrel megegyeztünk (tavasszal). Kiküldött két igen fiatal munkarőt, akiknek másfél óra alatt elment a kedvük a munkától. Legközelebb jött a mester (ugyan azokkal a "kollégákkal") javítani. Hónapok óta jön a 3. javításra (úgy tűnik kár erőltetni, úgy se tudja megcsinálni)
Kertben vannak a képességeimet meghaladó munkák:
A kertész hétfőre ígérte magát. Kijelentette, hogy megállt az autója, azóta is jön...
Hogyan kell ezeket a kóklereket kezelni, hiszen nem megoldás, hogy hívok mást (kipróbálva), az sem jobb
A tetőről van. A többi munkát még érdemben el sem kezdték. A tetős esetben a mély és alapos hozzáértés teljes hiánya van. (Évek óta keresek valakit, aki megcsinálja a tetőt. Összesen egy jött ki ezen a csapaton kívül, de ők nem vállalták)
A másik kettő meg még hozzá sem kezdett.
Sehogy. Vagy szerencséd van, és találsz normálisat vagy nem. Nekem szerencsém van, 25 éve lakunk itt, ezalatt találtam pár jó szakembert,bár sajnos vannak, akik nyugdíjba mentek vagy elköltöztek.
Amit lehet, azt meg magadtól kell csinálni.
hát bizony ehhez mázli kell...pár hete bedobott egy szórólapot egy vállakozó..mindent vállalt, még aszfaltozást is(akárhol az országban) járdát kellett volna betonozni..próba szerencse..felhívtam, azonnal felvette, mondtam mi lenne a meló, már mondta is mikor jön felmérni..megdöbbennésemre előbb jött, a mérőszalag zörgésére figyeltem fel..
Udvarias cigányember volt, azt mondta ezzel szűk egy nap alatt végeznek. Mondott egy árat, a többit megoldják..egymás tenyerébe cssaptunk, ennyi..az ígért időben jöttek, jóminőségű szerszámokkal kezdték a munkát. Délutánra kész volt a hibátlan minőségű, szép beton. Nem hangoskodtak, nem dohányoztak, csak dolgoztak. Jól, gyorsan, a kialkudott összegért. A főnöknek állandóan csengett az öreg mobilja, vette a megrendeléseket.
Tiszta környezetet hagytak maguk után, és ennyi.
Azóta sem tudtam feldolgozni, hogy ilyen létezik.
Ritka, azt utólag meg kell hagyni. Amúgy mindent vállal.
1: :)))
A hivatalos menet, hogy írásban kell tételes árajánlatot adniuk.
Aki nem ilyent ad, azzal lesznek bajok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!