Mit rontottam el? (Mestereket hívtam)
Van a ház körül pár probléma, amit nem tudok megoldani:
Ivóvíz hálózat javítás:
Jön a mester felmérni. Jó de a földben milyen vastag cső van? Jövök a jövő héten kiásom és megmérem. Kiástam megmértem (haladjunk). Jön a mester: Ebben a gödörben nem tudok dolgozni, majd jövök és kiásom. A megbeszélt méretre kiástam. Azóta is "jön"
Tető javítás:
A Mesterrel megegyeztünk (tavasszal). Kiküldött két igen fiatal munkarőt, akiknek másfél óra alatt elment a kedvük a munkától. Legközelebb jött a mester (ugyan azokkal a "kollégákkal") javítani. Hónapok óta jön a 3. javításra (úgy tűnik kár erőltetni, úgy se tudja megcsinálni)
Kertben vannak a képességeimet meghaladó munkák:
A kertész hétfőre ígérte magát. Kijelentette, hogy megállt az autója, azóta is jön...
Hogyan kell ezeket a kóklereket kezelni, hiszen nem megoldás, hogy hívok mást (kipróbálva), az sem jobb
8: Hogy kell leinformálni?
Egyébként mért nem szokás legalább bizonyítványt kérni?
Én ha elmegyek közalkalmazottnak havi 90-ért, még erkölcsit is kérnek. Ha kifizetek 11 M-t egy brigádnak, még a végzettségét se ellenőrizzem? Vicc!
2 fontos dolog van: egyrészt csak olyanokat hívj, akit vagy ismersz személyesen, vagy faludbeli, szomszéd, stb, tehát nem szívódik fel csak úgy. És láttál már munkát, amit csinált másnál pl. Ne az legyen a szempont, hogy ad számlát vagy sem, azzal kitörölheted.
A másik, hogy amit csak lehet, mindent magad csinálj meg, akár úgy is, hogy tanulsz, és szerszámokat is veszel. Jobban jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!