Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyiben nehezíti meg a...

Mennyiben nehezíti meg a lakáseladást, hogy még hitel van rajta?

Figyelt kérdés
Jövő év elején akarom majd meghirdetni a lakásomat, de akkor még lesz 1,7 millió Ft visszafizetendő összeg a hitelemnél. Úgy szeretném, hogy engedélyt kérek a banktól az eladáshoz és a vételárból csinálok egy végtörlesztést és kifizetem a fennmaradó összeget. A leendő vásárlókat elriaszthatja az, hogy hitel van még a lakáson? Mennyiben bonyolítja ez a lakáseladást?
2021. aug. 30. 04:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10: persze, ahogy mindenki választja a jobbat szebbet, stb, ráadásul ott a magyar becsípődés hogy jajj, jelzálog, jajj, hitel. De egy ekkora összeg nem bonyolítja megoldhatatlanná az ügyletet, nem tudom mennyibe kerülne az ingatlan, de gyanús hogy foglalóból fizethető, így pár nap alatt letudható a hitel. Ha valakinek meg egy héten belül kell az ingatlan, az választ másikat.
2021. aug. 31. 03:24
 12/14 anonim ***** válasza:

11. Én ezt értem, de szerintem a hitel nagysága teljesen lényegtelen. Az is ugyanannyi ügyintézési idővel jár, ha az ingatlanon 500 ezer forint hitel van és az is, ha 20 millió.

Én is ezt írom, hogy szerintem is ez egy 20. vagy 40. dolog, amit nézni érdemes egy ingatlanon, de mégis ki van írva és mégis valami picike szerepe néha lehet.

2021. aug. 31. 03:59
 13/14 anonim ***** válasza:
12: dehogy lényegtelen, legalábbis ha valaki hitellel megy vásárolni. Nekünk beugrott az eladó a bankba a foglalóval és kifizette, pár nap múlva már a földhivatalban volt a zálog törlésre vonatkozó kérelem. Ha a bankok egymás közt rendezik, na az hosszabb lett volna.
2021. aug. 31. 04:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Élethelyzettől függő. Nyilván hitel nélkül (mindkét oldalról) egy tehermentes ingatlan megvétele 1 nap is lehet akár..

Ha valaki viszont nem kapkod és nem siet, rengeteg esetben megéri várni, nem pár héten fog múlni. Ekkora döntést nem szabad úgy hozni, hogy "erre nem kell várni pár hetet."

Eleve sokszor a tehermentes lakásoknál is több hét a kiköltözési idő, akkor meg nem mindegy ?

2021. aug. 31. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!