Eladó házat részben hitellel fizetnének, mi ennek a menete?
Arról van szó, hogy van egy házam amit szeretnék eladni. Van is rá vevő, aki a vételár 60%-át hitel felvételével egyenlítené ki. Csak 40% önereje van.
Ilyen esetben ha megkötjük a szerződést, a bankja nekem utalja a 37 millió forintot? Vagy a vevőnek és ő utalja nekem?
Ha a bank utalja akkor mikor?
Eddig csak készpénzes vevőim voltak, velük nem volt hasonló hercehurca.
Részedről nincs különösebb "hercehurca".
Ami kelleni fog:
Szerződést úgy kell megírni, hogy X önerő X banki hitel amiben már szerepel, melyik a kiválasztott bank. De ezt a vevő intézi.
Illetve kell majd egy 2 tanús nyomtatvány, amiben igazolod, hogy az önerő átutalása/kifizetése X ingatlanra megtörtént. Ez 1 oldalas lap.
A bank közvetlenül utal. változó, hogy mennyi idő, 1-2 hónap szokott lenni. Az én bankom 3 héten belül utalt, igaz bármi papír, pótlás kellett akkor rugalmasan szinte azonnal tudtam intézni.
Rendben nagyon köszönöm.
A vevő bankja az otp, én erstés vagyok.
Gondolom bankon belül rövidebb időbe telik, de 1-2 hónap sem gond.
Nem, ez a dolgot semmiben nem befolyásolja, hogy te erstés vagy és ő otp-s.
Neked semmi dolgod, csak kicsivel több időt kell várnod amíg megkapod a teljes pénzt, általában 1 hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!