Xma kérdése:
Kozmuvek atirasanak menete?
Figyelt kérdés
Sziasztok most vettem meg eletem elso panel lakasat es erdekelni hogy mire kell oda figyelnem ? Az elozo tulajdonos a kezembe adott kinyomtatva (Fotav,MVM, dijbeszedo holding zrt ) szamlat . ezekre a helyekre kell bejelntenem a tulajdon valtast ? vagy mashova is kell ?2021. júl. 4. 07:50
1/7 anonim válasza:
De hát együtt kellene menni. A fogyasztó átírásához mindkét fél kell személyesen, a kulcsátadás napján pl. És nullás számlát is kellene kérni.
2/7 anonim válasza:
Esetleg meghatalmazás két tanúval. Talán elfogadják a közművek.
3/7 anonim válasza:
Be kell jelentened a tulajdonos váltást, de az előbb felsoroltakból egyik sem kell. Nekem be sem kellett menni egyik közműhöz sem: online, vagy fax küldésével mindent el tudtam intézni. Ha bármit igazolnod kell, legfeljebb meg kell mutatnod a szerződést vagy be kell adnod egy szerződés másolatot vagy egy tulajdoni lap másolatot.
A kezedbe nyomott számlákkal szerintem igazolta is az előző tulaj, hogy nincs tartozása, mert a számlákon ott szokott lenni az aktuális egyenleg is.
A vásárlás napján szoktak csinálni egy jegyzőkönyvet, amire összeírják az óraállást, így a közművek teljesen igazságosan tud résszámlázni. Ha nincs ilyen, hát akkor legfeljebb kifizetsz +10 kWh áramot.
4/7 anonim válasza:
átadás-átvételi jegyzökönyvet meg kell írni, ez letölthető a szolgáltató honlapjáról, de otthon is szerkeszthetsz ilyet. azzal meg az adásvételi szerződéssel és/vagy a tulajdoni lappal bemész a szolgáltatókhoz és 10 perc alatt átírják. lehet, hogy sok helyen már online is lehet intézni. a közös képviselőnek is be kell jelenteni ha szeretnél közös költséget fizetni, és ha nem átalányba megy a gáz akkor a gázművekhez is be kell menni. egyedül is lehet intézni, nem kell az elöző tulajdonos.
5/7 A kérdező kommentje:
kaptam egy adas-vetel jegyzokonyvet amin rajta van a villany es vizora allas
2021. júl. 4. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!