Mi az oka annak, ha valaki folyton variálja az árat?
Ismerem a tulajt, nem ingatlanbefektető, nem is random Józsi bácsi, de valahol a kettő között. Nem ez a szakmája, nem is ingatlanossal hirdeti. Nekem ingatlanos mondta azt, hogy 70-et ér kb, de nem lehet tudni, mennyiért fog elmenni, ő 70-75 között saccolja.
Ezért nem tudom, hogy mi ez a variálás az árral. Pár héten belül csökkenteni, majd visszaemelni, mindenesetre érdekes...
Szeretnének minél többet kapni a lakásért és azt hiszik, hogy azon az egy millán múlik. Amatőrök.
Szerintem is tegyél ajánlatot, akar többször is erősíts rá, és lehet hogy pár hónap után rád fog fanyalodni.
10:
"Te is ezt csinálod? Miért?"
Mint írtam, 1 M-s módosítást ennél az árkategóriánál nem tartok értelmesnek.
Kb. 4-5 milliós árváltoztatást tartanék annak.
Igen, szoktam növelni és csökkenteni az árat, ahogy más eladók is.
""amennyiért a többiek azon a környéken eladnak vagy hirdetnek"
Azt, hogy mennyiért adnak el mások a környéken, honnan tudod meg?2
Ugyanonnan, ahonnan te megtudod, hogy a 82 M-s árat levitték 81-re... A hirdetési oldalról, honnan máshonnan?
Illetve beszélek közvetítőkkel, tulajokkal, és konkrétan megtudom, az adott napokban HOL, mennyiért adtak ki vagy el, vagy vettek ki vagy meg.
Piackutatás tulajdonképpen, mennyiért van kereslet éppen.
Pl. kb. 5 hete volt építőanyagárrobbanás, emiatt kettéváltak az árak, a felújítandók ára lejjebb esett, a felújítottaké feljebb emelkedett.
Mindig történik ilyesmi a piacon, ami megváltoztatja a reális árat.
"Ugyanonnan, ahonnan te megtudod, hogy a 82 M-s árat levitték 81-re... A hirdetési oldalról, honnan máshonnan?"
De a végső eladási ár csak a legritkábban tükrözi a legutolsó hirdetési árat. A legtöbb esetben történik vagy alku lefelé, vagy ha olyan kapós az ingatlan, akkor felfelé licitálás is akár az érdeklődők részéről. Ha egy lakást 40 millióért kínálnak és leszedik a hirdetést, mert elkelt, akkor ott simán lehet a végső eladási ár néhány millióval több vagy kevesebb is. De nagyon ritkán pont annyi, amennyiért hirdették utoljára.
A kérdés inkább az, hogy lehet, hogy azért emelték, mert kapós az ingatlan?
Ennek ellentmond az, hogy nem emelték magasabbra, mint amennyiért eredetileg el akarták adni.
Inkább csak el akarják hitetni, hogy kapós, ezért látszólag emeltek egy kicsit, de valójában nincs annyi érdeklődő, aki van az is inkább sokallja az árat, ezért nem mertek nagyot emelni. :)
Én is látom ezt a jelenséget. Van egy szétbontott lakás amit 3x hirdettek meg, 3 különböző árral, a hirdető folyamatosan emeli az árakat mind a 3 hirdetésnél, majd ezeket időnként csökkenti, aztán újra emel, és újra csökkent, de egy bizonyos összeg alá sosem megy. Közel fél éve fent vannak a hirdetések.
Az ingatlan meghirdetett ára a jó állapotú lakások árával esik egy szintre, de fél éve a kutyának nem kell ez a lakás. Ennyiért valószínűleg nem fogja tudni eladni.
Itt is ez lehet a helyzet. Szóval szerintem nyugodtan tegyél ajánlatot reális áron. Maximum nem adja el annyiért amennyit te adnál érte, mert neki 80-ra van szüksége vagy csak ennyit szeretne kapni érte valami miatt.
Azért ez nem szétbontott ingatlan, ennyire nem egyértelmű a helyzet...
Simán lakható, de nincs se lift, az elrendezés se a legjobb, látni rajta, hogy már vagy 15 éve volt felújítva, kicsit "retrós", de nem annyira durván, inkább olyan 90-es évek vége feeling. Fürdőszobában van penész itt-ott, régi ablakok, a padló se annyira szép.
El tudom képzelni, hogy aki nagyon rá van kattanva a környékre, az megveszi ennyiért, de önmagában a lakás nem ér ennyit, az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!