Földszinti lakás vásárlásában gondolkodom, de alatta mélygarázs van. A héten nézem meg, mire kellene figyelni?
Na, megnéztük. Nem fogja megvenni.
De elsősorban azért, mert a környék tele van parlagon hagyott építési területtel (rengeteggel), aminél nem is igazán a zaj, mert hangszigetelt a lakás, de a rengeteg gyom is elrettentő. A házon ahhoz képest, hogy alig 10 éves, sok a penészfolt rajta. A lakáson belül több a beázásfolt, egyik sarokban én egy kis penészkezdeményt is láttam. Ugyan nagyon jó beépített konyhabútor lenne, de elég leharcolt. A lakás dohszagú, érdekes módon a garázsban teljesen jó a levegő, azontúl, hogy benzinszagú, ami a lakásba nem áramlott be, de a folyosón érződött. Szóval igazából már a garázstól függetlenül a lakás nem lesz megvéve :D
Itt külön nem írom le, de ennek a háznak a kapcsán írtam ki ezt a kérdést
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..
Én is kíváncsi lennék rá.
Mi 12 éves társasházban élünk. Egyértelműen látszott, hogy eltüntették a penészesedés jeleit a lakásban a nézelődők elől. Nem ijedtünk meg tőle, mert nem tűntek nagy foltoknak az újra festett nyomok. Amióta mi lakunk benne egyszer kezdett penészedni. Télen, benti ruhaszárítós időszakban. Vettünk egy párátlanítót, ruhaszárító programmal, mindennap szellőztetünk télen is és azóta semmi penészre utaló nyom nincs sehol.
Szóval nem megfelelő használatból is eredhet a penészesedés. Mondjuk a beázás gáz.
Azért visszatérve válaszolnék a kérdésre is már ha nem is releváns. Nálunk nem mélygarázs van, hanem udvari beálló, de pinceszinten kb. Szóval elég mély az udvar. Nem vennék a kapubeálló környékén lakást, mert hangos, éjszaka is látni, ahogy villog a kapu sárga lámpája ki és behajtásnál, illetve mivel elég meredek a lehajtó, sokan padlógázzal közlekednek.
Az önmagában nem zavar, hogy légüres tér van az ember alatt.
A földszintet énsem szeretem, de megtudnék alkudni vele, ha minden más klappol amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!