Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Földszinti lakás vásárlásában...

Földszinti lakás vásárlásában gondolkodom, de alatta mélygarázs van. A héten nézem meg, mire kellene figyelni?

Figyelt kérdés
A ház 2010 környékén épült.

2021. aug. 10. 18:19
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
96%

10-es

Miért?

19 éve lakom itt, magasföldszinten.

Előtte 6 évig laktam földszinten.

Semmi gondom nem volt egyik lakással sem. Ilyen erővel akkor kertes házat sem szabad venni, mert az is földszinti?

2021. aug. 11. 08:27
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Értéktelen a földszint.
2021. aug. 11. 08:41
 13/28 anonim ***** válasza:
76%
Idősebbek pedig direkt földszintit keresnek, ha magasföldszint, az még jó is. Nem látnak be. A garázs miatt hidegebb lesz. Hát a benzinszagról annyit, hogy bemegy az bárhová, ház előtt is parkolnak autók, ha indul, vagy télen melegítik a motort, lehet az felsőbb emelet is, bemegy a büdös.
2021. aug. 11. 08:44
 14/28 anonim ***** válasza:
19%
Idősek sem keresik a földszintet ha liftes a ház. A földszint egyedül a kertkapcsolat miatt jó de ilyenből nagyon kevés tényleg szép megoldás van, általában szemből belátnak, mellette rögtön másik 'kert'.
2021. aug. 11. 09:00
 15/28 A kérdező kommentje:
10-es, ki tudnád fejteni a földszinttel kapcsolatos aggályokat? Én magam mindig is egy nyolcadik emeleti lakásban laktam, ennek a hátrányait tudom, de a földszintinek nem :D
2021. aug. 11. 09:24
 16/28 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező, természetesen.

3 féle földszinti van: utcai, udvari és kertre néző.

Utcai hátrányai: ez a legnyilvánvalóbb. Előtte sétálnak el, rács kell, biztonság szempontjából nagyon nem jó, zajos, poros, koszos és egyszerűen nem jó érzés még akkor sem ha nincs előtte közvetlen mászkálás és olyan módon van ,hogy messzebb van az utcától.

Udvari hátrányai: értem, hogy itt egy újszerű házban lévő lakásról van szó, tehát nem gangos-udvari, de azért leírom hogy ezek szinte eladhatatlanok. Sötétek, hangosak, mindenki az ember ablaka előtt megy el.

Kertre néző hátrányai: itt ugyanúgy a biztonságot emelném ki, illetve általában szemben van valami ahonnan belátnak. Ez a 'belátás' a legnagyobb probléma úgy en bloc a földszintiekkel.

Én csakis emeletit ( nem tetőtéri ) lakást vennék és csakis liftes házban. Ezek meg az elhelyezkedés a legfontosabbak.

2021. aug. 11. 09:38
 17/28 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, én nem a 10-es vagyok, de szeretnék segíteni.

Magam részéről semmi baj nincs a földszinttel, én is kifejezetten olyat kerestem, amikor már harmadszor kellett felmásznom az elromlott lift miatt babakocsival és 3 tömött szatyorral a IV-re.

Régi építkezésű házaknál felhozzák a vizesedést és van amelyik sötét, a panelnél a kapucsapkodást, kukákat.

Mindkét esetnél emlegetik a zajt, hogyha ketten megállnak beszélgetni az utcán, minden behallatszik.

Mint mondtam, földszintre költöztünk, lakótelepre, de nem panelbe.

A ház előtt van egy 6 méteres parkosított sáv, így nem járkál előttünk senki, napfényes, világos, száraz, csendes.

Tehát semmilyen sztereotípiára ne hallgass, válaszd meg jól a lakásodat, akkor kényelmesebb lesz, mint bármilyen emeleti!

2021. aug. 11. 09:46
 18/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Rács van az ablakokon, de nekem is a fotókról az a benyomásom, hogy talán sötét, mert mindig gyanús, ha nappal villanyfénnyel fotóznak. Utcára néz, nincs közvetlen bolt, ház, vagy valamilyen megálló előtte a térkép szerint, de meg fogom nézni. Alku kérdése is lenne, de ez csak az első lakás, amit megnézek.

2021. aug. 11. 09:47
 19/28 anonim ***** válasza:
10%

És az jó érzés, hogy rácsos ablakod van? Most ez komoly?

Földszinti lakást nem veszünk.

2021. aug. 11. 09:48
 20/28 anonim ***** válasza:
85%

Ekkora baromságot!

Mi ez a királyi többes?

Csak a saját nevedben nyilatkozz! Milliók élnek a földszinteken, többek között a CSALÁDI HÁZBAN élők is!

2021. aug. 11. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!