Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire biztonságosak a...

KurunczyAttila kérdése:

Mennyire biztonságosak a lakáshitelek?

Figyelt kérdés
2021. aug. 9. 12:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%

9-es! Lehetséges, hogy kell 8-10 év a hatáshoz (gondolom azért írod, mert addig nem kell fizetni, amíg kicsik a gyerekek). De ennyi idő alatt nem fizetsz ki egy 50-60 milliós lakást, még akkor sem, ha van 20 millió önerőd. Ha csak nem keresel legalább 1 milliót havonta. Legalábbis ha kiszámolod, hogy 20 vagy 30 évre olyan 30-40 milliónak elég magas a törlesztője sajnos.

Na meg szerintem nem csak a csokosok fognak belebukni a hitelekbe. Agy számok törvénye alapján vélhetően sokan. Szerintem. De majd kiderül. Persze senkinek sem kívánok rosszat.

2021. aug. 10. 07:46
 12/16 anonim ***** válasza:

9-es vagyok

10-es

Okés értelek, de ha válnak akkor valahol élniük kell utána, ha kivesznek 1-1 lakás vagy csak egyikőjük egyet már akkor is ugyanannyi lakás van a piacon nem lett több, mert nem fognak hazaköltözni. Csak az albérletek száma nő max, ha nincs pénz új hitelre.

11-es

szerintem itt az okosabb családoknál átgondolják és tudják, hogy nincs kiút, ha válnak akkor kb egyiknek sem lesz már normális élete ekkor hitel esetén (én tudok több családról ahol vagy a pénz miatt vagy mert gyerek van nem váltak)

Én a visszafizetést 8-asnak az üzenetére értettem ahol írta, hogy mindenik veszi fel a hitelt.

Egyetemet végzettek körében sokan vannak akik 300 körül keresnek már az elején.

Ha felveszi egy pár havi 600 a fizetés, kb 200-ból megélnek így évente kb 5 milliót tudnak a hitelbe törleszteni durván.

De vannak fiatalok akik egyedül veszik fel a hitelt vesznek saját lakást esetleg annak szobáját kiadják így a törlesztő egy része fizetne van.

20 millió törlesztője havonta 100 ezer körül van 10év fix kamattal így ebben belebukni szerintem nehéz és 10 éve alatt ki is lehet fizetni véleményem szerint.

Bankok sem adnak minden hülyének lakáshitelt így szerintem nem fognak olyan tömegesen bedőlni. Nem hinném, hogy a közel jövőben elkezdenénk lakásokat tömegével építeni, hogy az ára lefelé menjen. Így szerintem az árak vagy stagnálnak majd vagy szépen növekszik, ha folytatódik ez a tendencia akkor talán még a legrosszabb lakáshitel is jobb mint egy albérletet fizetni és mellette félretelni, mert évente többet drágul mint az ember keresete.

2021. aug. 14. 01:10
 13/16 anonim ***** válasza:

12.

De váláskor vissza kell fizetni az állami támogatásokat, sokszor extra büntetőkamat mellett. Csak erre a részre nem reagáltál.

Valakik vettek 10 millió önerő, 10 millió babaváró, 10 milliós CSOK, 10 millió CSOK-hitelre házat, akkor ebből 20-30 milliót vissza kell fizetni válás esetén.

2021. aug. 14. 03:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Ennek nem számolta utána, de gondom a hitel nagy részét fedezi a 40 milliós ingatlan a többit meg majd letiltják a fizetésükből vagy ha szerencséjük van a család besegít. Bennem itt az merül fel, hogy lehet valaki inkább megszüli a 3 gyereket és utána válik. De biztos lesznek majd kalkulátorok ennek számítására.

De szerintem kevesebb lesz a válás, mert azért egy 2 szobás panelban nevelni egy gyereket vagy egy 3 szobás családi házban azért nagyon nagy különbség én úgy gondolom.

2021. aug. 14. 23:35
 15/16 anonim ***** válasza:
14. Ha nem születik meg a gyerek, akkor mindent vissza kell fizetni, de ha X időn belül elválnak (és már megvan(nak) a gyerek(ek)) akkor is van valamilyen büntetés. Valami tuti van, rémlik.
2021. aug. 15. 00:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Azért szerintem majd sokan egy gyerek után válnának, mert most házasság, lakásvásárlás gyerekvállalás ezek mind új dolgok és érdekesé teszik a kapcsolatot csak úgy pörög 1-2 év alatt.

Ha jól emlékszem van itt olyan lehetőségi, is hogy akinél maradnak a gyerekek ő kifizeti az ingatlan másik részét és akkor nem kell fizetni.

Meg mintha X évig kellene az ingalantban élni.

2021. aug. 17. 02:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!