Minden hitelben benne rejlik a kockázat is mi van ha esetleg nem tudod fizetni.
A làshitelekben nagyobb a kockázat mivel az ingatlan fedezetű.
Amennyiben nem tudod fizetni bontjàk a szerződèst ès viszik az ingatlant!
A nevében is benne van hitel azt meg tudni kell visszafizetni!
2021. aug. 9. 12:32
3/16 anonim válasza:
Ebben a jó kis gazdasági helyzetben az MNB épp most emelte az alapkamatot, szóval drágulhat is a hitel, ha nem fix kamatozású.
2021. aug. 9. 12:35
4/16 anonim válasza:
"A làshitelekben nagyobb a kockázat mivel az ingatlan fedezetű."
Ez hulyeseg. Epp ellenkezoleg. Kisebb a kockazat. Azert ad a bank alacsonyabb kamattal a szemelyi kolcsonhoz kepest.
Ha bedol a hiteled akkor viszik az ingatlant es arverezik. Ettol persze meg szopas es sokar vesztesz de mindenkeppen kevesbe kockazatos mint a fedezet nelkuli.
2021. aug. 9. 12:45
5/16 anonim válasza:
Tegyük hozzá, a banki hitellel terhelt ingatlant is el lehet adni a bank beleegyezésével. Nekik az a lényeg, hogy a hiteled ki legyen fizetve.
2021. aug. 9. 12:47
6/16 anonim válasza:
Csak akkor ugorj bele, ha máshogy nem megoldható a lakhatásod.
2021. aug. 9. 13:06
7/16 anonim válasza:
Sokat szigoríttattak rajta úgyhogy olyan szintű bebukást már nem lehet elérni mint a 2008 körüli devizahitel válság.
Az olcsó hitelekkel vigyázni kell mert az csak induláskor olcsóbb és később fölmehet a törlesztőrészlet.
Érdemes hosszútávra 10-15 évre fixált törlesztőjűt fölvenni.
Én úgy csináltam, hogy kiszámoltam mennyit tudnék havonta törlesztőre költeni és csak feleakkora hitelt vettem fel.
Így tudok félrerakni váratlan kiadásra vagy arra az esetre ha kirúgnak és új állás után kell néznem.
2021. aug. 9. 13:35
8/16 anonim válasza:
Ebben a szar gazdasági helyzetben és ilyen elszállt ingatlanárak mellett csak akkor vegyél fel hitelt, ha nagyon muszáj. Én még kivárok, hátha sokan nem bírják fizetni. Rekord mennyiségű hitelt vettek fel az emberek, csokosat meg nem csokosat, orrba szájba szülik a gyerekeket, de azokat el is kell tartani. Majd kiderül mi lesz ebből.
2021. aug. 9. 14:58
9/16 anonim válasza:
8-as
CSOK esetében várhatsz legalább 8-10 évet mire kiderül mi lesz a hatása
ennyi idő alatt akár egy lakáshitelt visszalehet fizetni
2021. aug. 10. 00:29
10/16 anonim válasza:
9. 8-as szerintem arra is gondolt, hogy zárt fb csoportokban most is egyre gyakoribbak az ilyen kérdések, hogy pár év után válnak és most mi lesz a csokkal, babaváróval, stb (akár van gyerek, de sokszor az sincs). És ilyenből egyre több lesz a jövőben. A házasságok 50%-a 10 éven belül válással végződött eddig is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!