Csokos vevőknél buktató?
Lehetséges-e csak kizárólag csokra házat venni? A foglalót miből állja, ha egy forintja sincs, csak a csokra alapozik?
Mennyi idő általában a csok kiutalása?
Valahol azt olvastam, hogy akár hónapok is lehetnek. 6 hónap is. Ez igaz?
Az adásvételibe nem lehet ilyenkor egy határidőt belevinni, hogy a vételár megfizetése 3 hónapon nelül teljesüljön?
6 hónap rengeteg idő. Annyi idő alatt az én körülményeim is változhatnak, amit pl kinéztem a házam helyett lehet el lesz adva, lehet addigra az ingatlan árak is felmennek 1-2 millióval, vagy nem is lesz a környéken eladó ház...
Add olcsóbban kicsit csak készpénzes vevőknek, 1-2 hét alatt el fogják vinni.
Én is úgy jártam hogy csúszott a hitel a vevőnél aztán meg kevesebbet kaptak a végén. A csokos vevők pedig még nehezebb esetek.
Sőt az egyik hitelt vevőjelöltem olyan szerződést dugott az orrom alá hogy a foglaló visszajár ha nem kapják meg a hitelt. Nem írtam alá.
"Az adásvételibe nem lehet ilyenkor egy határidőt belevinni, hogy a vételár megfizetése 3 hónapon nelül teljesüljön?"
Belelehet, nekem is beleírta az ügyvéd.
Egyetértek a négyessel, bár kicsit máshogy fogalmaztam volna. Az első ingatlan mindenkinek hitel, vagy öröklés, de aki örököl, az ne járjon ilyen magasan a föld felett. Tekintsünk el a ritka kivételtől, aki előadja, hogy mosogatott két évig Angliában majd itthon megvette álmai palotáját a Rózsadombon.
A lakásvásárlók jelentősebb hányada támogatásokkal vagy hitelekkel él. Annyira azért nem gyakori az ingatlancsere, hogy ne lehessen várni 1-2 hónapot a dologra.
Én is hitelre vettem, és milyen jó döntés volt. Gondolkodtunk hogy vegyük-e meg teljesen KP-ra, és a felújításra legyen hitel, de a kamatok miatt lakáshitel mellett döntöttünk, és kp-ból csináltuk meg.
Ott is az eladó kp-s vevőt akart, aztán jött a banki értékbecslés, elég sok csontváz esett ki a szekrényből. Hibás térképmásolat, közműőróák, stb, egy értékbecslő legalább rendesen átnézni, és csak jogilag 100%-ban rendezett, tiszta ingatlanra hajlandó hitelt adni.
Kp-s vétel esetén szívhattunk volna mi a geodétákkal, és a többi..
"Az első ingatlan mindenkinek hitel, vagy öröklés, de aki örököl, az ne járjon ilyen magasan a föld felett. "
Öhm, miért is kénye, hogy szégyellje magát az, aki lakást örökölt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!