Hová, meddig emelkednek az árak?!
A nagy ingatlanos portálokat nézegetve megfogalmazódott bennem a kérdés meddig tudnak emelkedni még az árak?
Én Győr mellett élek, néztem a győri családi házak árait, felhozatalt..
Az, hogy egy sorházat már családi háznak aposztrofálnak már fel se kapom rá a fejem, de hogy egy ilyen MIN. 50 millió forintnál kezdődik az mekkora vicc? Ráadásul nem frissen felújítva, minőségi burkolatokkal szaniterekkel, hanem a 15 évvel ezelőtti verzió mindenből. Talpalatnyi kertrész, ami arra jó hogy a ruhaszárító elfér és slusst.
Egy normális családi ház, ami valóban családi ház.... az csak a C telepek környékén van ilyen árban, élhető városrészben már 60-70 millió forint.
50 millióért olyat találni amire bőven lehet költeni....
Egész elképesztő ez az egész.
Mi a véleményetek?
Nem BPről szólt a történet, hanem erről a vidékről mivel innen hoztam a példát is.
Ha itt annyi lenne, Pesten a másfélszerese.
Tegyük hozzá, hogy a bedőlt hiteleseknek is van lehetősége eladni az ingatlant.
Legfeljebb valamivel a piaci ár alatt és/vagy készpénzes vevőnek.
De ez is olyan, hogy egy jó helyen lévő jó lakás nem fog sokkal olcsóbb lenni, hiszen 10%-al ár alatt már el is viszi valaki. Ráadásul itt is inkább készpénzes vevők, befektetők játszanak.
Rossz helyen lévő lakással meg senki nincs kisegítve, nem az fogja befolyásolni az árakat hogy Mucsaröcsöge alsón 5 helyett 2 millió egy Kádár kocka.
Szerintem Győr környékén most ruha fel fog majd menni, mert annyira gyenge a forint, hogy a szlovakiai határmenti teruletekrol jobban megéri majd a határ túl oldalán venni az embereknek.
Igen Budapesten 100 millió nem kirívó ár, és meg csak nem is egy luxusingstlan ara. Én is úgy gondolom, hogy az árak nyugatiak, a fizeteseink nem. Mi meg 10 éve vettünk egy lakást hitelre, amit már azóta vegtorlesztettunk es azt eladva tudtunk egy kis kertes hazba költözni. Ha akkor maradunk albérletben most nem tudnánk lepni.
"a szlovakiai határmenti teruletekrol jobban megéri majd a határ túl oldalán venni az embereknek"
Úgy érted, a szlovákok vesznek majd nálunk?
A szlovákok és a határmenti területeken elő magyarok.
Nem biztos, lehet, hogy csak én gondolom így, de Szlovakiaban is nagyon magasak az ingatlan árak, az euró-forint árfolyam pedig, főleg ilyen ingatlan áraknál, nekik kedvez.
Rajkara is rengetegen költöztek.
Több videót is néztem az utóbbi időben, amin ingatlannal foglalkozó és nem ingatlanos szakemberek azt fejtegetik, hogy most válik el ténylegesen a szegény és gazdag. A középosztály lecsúszik, minimális része felemelkedik. De középút nem marad.
Ezt is "árazzák" úgymond most már a lakásárak is.
Természetes, itt nem a szabolcsi zsákfaluról beszélünk, ahol 600.000 egy ház 4000 nm telekkel. Mert az nem véletlenül annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!