Meddig fog még az ingatlanárak és az építőanyagok áremelkedése?
#38 Az első mondatot egyben kell értelmezni. Nem adhatja el 10 évig, ha utána albérletbe költözne. Nem vehet kisebb alapterületűt/olcsóbbat stb.
Amúgy ahhoz, hogy visszafizetés nélkül költözni tudj, egyszerre kell, hogy a neveden legyen a két ingatlan.
#40 Szerintem maximalizálni fogják (ahogy kellett volna), ha nagyon elszállna a jegybanki alapkamat, pl. nem 60, hanem 12 vagy 20%-os kamatot kell majd fizetni/bevezetnek valami moratóriumot rá stb.
Nem az embereket fogják menteni, hanem az inflációs spirált akarják majd megállítani és a gazdasági válságot csökkenteni.
12# Melyik ez a megyeszékhely?
Amilyen árakat írsz az durva...
El kell felejteni az ingatlanvásárlást, olyan már mint a saját yacht, milliárdosok szórakozása.
Meg kell találni a lehető legjobb albérletet. Én arra gyűjtök most 25 évesen, mást nem tehetek, már rég lemondtam, hogy valaha saját lakásom legyen 280 ezres fizuból, ami az életben nem fog emelkedni úgysem.
45# Észak Dunántúlra tettelek volna, de Pécs is elszállt árak szempontjából...:O
44# fog emelkedni a fizud csak közben mindenek az ára is. Szép jövőkép 25 évesen az hogy 280as fizuból nem látsz nagy esély saját ingatlanra, persze istenháta mögötti falu meg nem opció gondolom.
Nálunk a csok előtt egy régi kockaház 6 millió volt. Onnan tudom, mert párom nagynénje pont előtte vett. Most, ugyanaz a kaliberű ház 30m. Könyörgöm, hol ér egy 50-60 éves ház 30 millát amikor arra még minimum 10-15-öt rá kell költeni? És az tényleg csak a minimum ilyen anyagárak mellett!
Ahogy előttem írták, ez a gazdagok szórakozása lesz....
#49 De amúgy össze lehet spórolni IT és mérnök területen. Nekem mérnökinfó szakkal most az összes szaktársam budapesti/agglomeráció beli házat vett. Akivel tartjuk a kapcsolatot, ott mindenki bruttó 1 millió (gyerek nélkül nettó 650) fölött keres négy év munkaviszony után (msc-vel), ha van párod, akkor havi 400-ból megéltek ketten + félreraktok még ugyanennyit (ha a párod kap 150-et havonta) és így kb. évi 4.8 millió forint jön össze. Az öt év alatt 24 millió, ha nem számítod, hogy IT-ban gyakran adnak minden évben 1-2 havi prémiumot + cafetériát.
Viszont nagyon gáz, hogy kb. csak IT, orvosi (már amennyire, mert az IT fizukhoz képest az sincs sehol), meg egy-két műszaki vagy pénzügyes és a matematika, fizika képzések érnek csak valamit. Meg ugye az építőiparban dolgozók, akik gyakran ugyanannyit keresnek, mint az IT-sok.
Aki tud tanuljon középiskolában matematikát aztán válasszon olyan szakot, mert leginkább az ér most sokat a piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!