Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meddig fog még az ingatlanárak...

Meddig fog még az ingatlanárak és az építőanyagok áremelkedése?

Figyelt kérdés
Huszonéves vagyok, de mire 30 leszek és családot vállalunk, mondjuk két gyerekes házat mennyiért lehet majd akkor kapni városban 80millióért? Ezt egy átlagember, hogy engedheti meg magának?

2021. júl. 28. 14:24
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
63%
14: Havonta egy falunyi családot tesznek utcára most is, és már 8-9 éve. Mért hagynák abba? Pont az ingatlanszerzés és a népirtás volt a lényeg elejétől fogva a hitelezéssel.
2021. júl. 28. 22:14
 22/53 A kérdező kommentje:
Na így aztán fiatalon igazán motiváltnak lehet lenni ilyen jövőképpel...
2021. júl. 28. 22:18
 23/53 anonim ***** válasza:
91%
Hát ezaz...gürcöl az ember egész életében, hogy jobb legyen, de még egy nagyon jónak számító nettó félmilliós fizetésnél is álom marad az álomlakás.
2021. júl. 28. 22:53
 24/53 anonim ***** válasza:
72%

Mondjuk, ha 40 milliós házat szeretnél, akkor pont nem értem, hogy mi a gond.

Felveszed 10 millióért a babavárót. Majd veszel egy 40 milliós házat, ahol a babaváró az önerő. Ezt kiadod 150 ezer körül havonta, így majdnem fizeti a saját hitelét, plusz van bevételed. Közben egy olcsóbb albérletben/otthon laktok 3-4 évig a férjeddel. Ezalatt előtörleszted a piaci hitelt, így lemegy 100 ezer környékére a törlesztő, és akkor beköltöztök, valószínűleg egy kisgyerekkel.

Mi most vettünk fel 10 millió babavàrót+30 millió hitelt, és kb. 170 ezer forint a törlesztőnk, miközben a lakást ki lehet adni 200 ezerért.

2021. júl. 29. 02:13
 25/53 anonim ***** válasza:
81%
Ha esetleg idővel nem lesz már pénz az állambácsinak csokozni meg babavárózni, akkor egyből lemennek az ingatlanárak, tudniillik az eladók általában ráteszik azt az összeget, amit támogatásként kapnak a vevők. Nem beszélve arról, hogy a támogatásoknak köszönhetően a kereslet is megnőtt, ami szintén dobott az árakon. De már pl az látszik, hogy az eladási idő is megnyitása, mert mondjuk tavaly vagy tavaly előtt sokkal hamarabb el lehetett adni egy házat.
2021. júl. 29. 08:24
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
Utolso,a falusi csok kifut 2022 ben ugy tudom. Kíváncsi leszek.
2021. júl. 29. 11:32
 27/53 anonim ***** válasza:
100%

#25 Szerintem amúgy nem feltétlenül az a gond, hogy állami támogatás van, hanem inkább az, hogy a babaváró és a csok is önerőnek számít.

Így mindenkinek, aki (már bocsánat), de elég buta/bátor ahhoz, hogy nullára bevállaljon hàrom gyereket, jár 20 millió forint kvázi önerőként. Ehhez fel tud venni nagyon alacsony törlesztővel piaci hitelt (kb 10 millió = 45 ezer forint harminc évre).

Mivel hirtelen ugrottak meg a fizetések és az árszínvonal az utóbbi években, ezért az emberekben nem tudatosul, hogy néhány éven belül nem fognak tudni megélni a fizetésük feléből, mint most.

2021. júl. 29. 13:44
 28/53 anonim ***** válasza:
100%
27 Ebben is van ráció, amit írtál, de valóban az a plusz "ajándék" 10+10 millió is drágított az árakon, mert úgy van sok eladó, hogy akkor ha már ingyen kapnak ennyi pénzt, ki tudnak fizetni 40 millió helyett 60-at is. Lehet, hogy ez nem tudatos az eladóknál, vállalkozóknál, de így alakította a dolgokat ez is, szerintem.
2021. júl. 29. 13:49
 29/53 anonim ***** válasza:
100%
Hát itt aztán vannak érdekes hozzászólások. Le leszek pontozva, de én a 11-essel értek egyet, mondjuk ő eléggé nyíltan fogalmazott, nekem ehhez nem lenne bátorságom, de teljesen igaza van. Senki ne éljen álomvilágban, hogy a hitelmoratórium örökké tart...ugyan már. Ehhez elég egy kormányváltás is, ha nem is a mostani, de a következő ciklusban. Már ennyire elfelejtődtek az emlékek mi volt pl a Bajnai kormányzás idején? Egy új kormány egy tollvonással fogja megszüntetni az előző kormány intézkedéseit, ez a politika lényege. Tehát legyen világosság a fejetekben, nincs örökké megmentő állam bácsi, aki jóformán kihúz a sz...ból is...És igen, lesznek családok, akik ezt nem tudják visszafizetni, ők majd kénytelenek lesznek visszaköltözni nagyszülőkhöz, ismerőshöz, hogy ne a legrosszabbat írjam. Rengeteg dolgozó ember van, aki azért gürizik naponta, hogy legyen egyszer saját ingatlana, ők majd a CSOK korszak után fognak tudni egy kicsit jobban érvényesülni. Ugyanis az árak már most Nyugat-Európai szintűek, és nyilván piaci viszonyokat nézve egy idő után ez meg fog állni, hiszen külföldi befektető sem hülye...ha pl Párizsban olcsóbb lesz egy lakás, mint Budapesten, akkor nem Budapestet fogja választani. Inkább a bérkérdés lesz ugye ebben a döntő, hogy mikor ér össze ez a piaci olló. A jelzálogos kommentet pedig nem is értem, tudod te hogy mit jelent a jelzálog??? Nem azt, hogy állam kiment a bajból, hanem pont, hogy a bank fogja, és elviszi a házad a fejed felöl, ha nem tudsz fizetni...és már így is nagy az államadósság, tehát ezekre nem fog hitel jutni, kimentsék az embereket...
2021. júl. 30. 20:12
 30/53 anonim ***** válasza:
100%

Most elmondom nektek, sosem volt olcsó lakást venni, illetve csak néhány katasztrofális időszakban csupán.

Az első lakásomat háromszázhatvanezerért vettem, de akkor az átlagfizetés nem érte el a kétezer forintot, így ha mögé teszel két nullát, nagyjából ugyanott vagyunk.

Ahogy nőtt az infláció, nőttek a lakásárak is és az infláció most is várhatóan megugrik, ha nőnek a fizetések akkor biztosan és ezt feltétlenül követik a lakásárak, ne legyen senkinek illúziója, tapasztalatból beszélek. A második lakásomat hétszáznegyvenezerért vettem, de feleakkora volt, mint az első, a harmadikat kétmillió nyolcszázért, ezt fogom árulni harminchat milláért, de még meggondolom, mert szeretek itt lakni, nem hajt a tatár.

2021. júl. 31. 02:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!