Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meddig fog még az ingatlanárak...

Meddig fog még az ingatlanárak és az építőanyagok áremelkedése?

Figyelt kérdés
Huszonéves vagyok, de mire 30 leszek és családot vállalunk, mondjuk két gyerekes házat mennyiért lehet majd akkor kapni városban 80millióért? Ezt egy átlagember, hogy engedheti meg magának?

2021. júl. 28. 14:24
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%

11-es

Végre egy értelmes és reálisan gondolkozó ember 😉 Alig várom mikor ezek a csokos meg babavárósok sirankozni fognak 😁

2021. aug. 1. 17:28
 32/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell irigykedni utolso,harom gyerekre adnak csak relative sokat. Ket gyerekre csak 2 millió jar kb, harom gyerekre 5+5 millio. En nem is sajnalnam toluk,de jol szetcsesztek a piacot ezzel,az teny.
2021. aug. 1. 17:42
 33/53 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálni én sem sajnálom, de ezt ésszel kellett volna nekik is csinálni. (Meg igazából a kormányunknak is, de nem is akarták, nekik ez így jó) Így mindenkivel kib@*sztak, nem csak velem, veled, de saját magukkal is! Majd mikor be kell iskolázni a 3 porontyot, mellette ugyanúgy kell fizetni a hitelt is, esetleg jön egy (kisebb) válság is, na akkor fognak rádöbbeni hogy talán nem kellett volna. Bár, aki most nem fogja fel ennek a súlyát, annak hiába is magyaráznál.
2021. aug. 5. 05:44
 34/53 anonim ***** válasza:
100%
32#es vagyok,igen,ezt esszel kellett volna,mi is felvettuk,bar ket gyerekre eleg keves jar,az illetekmentesseg viszont mar nagy tetel,a hitelt mi visszaporgetjuk 2 -3 ev alatt.
2021. aug. 5. 08:25
 35/53 anonim ***** válasza:
100%
Én még mindig azért vagyok rettenetesen dühös, mert ha nem teljesítik a három gyereket, akkor a jegybanki alapkamat 5x-t fizettetik vissza velük. Egy dolog, hogy akik felveszik azok nem gondolkodnak, de hogy irathat az állam olyan szerződést, hogy akár 60%-os (reális lehetőség volt ilyen az elmúlt 20 évben), vagy 250%-os (argentín példa, nem annyira reális) uzsorakamatot fog szedni? Amikor az uzsorakamat büntetendő normál esetben.
2021. aug. 5. 16:53
 36/53 anonim ***** válasza:
100%

#35: Szerintem önmagában ezzel nem lenne gond (ha az embereknek lennének alapvető pénzügyi ismeretei), ha belegondolsz ez egy nagy adag ingyen pénz, amit így talán kevesebb olyan ember vesz fel, akinek esze ágában sincs megfelelni a feltételeknek, csak 10 évig kedvező feltételekkel használ egy nagyobb összeget.

Másfelől, az államkincstár nyer vele. A pénz kint van az embereknél, pörgeti az ingatlan piacot, ami jó az államnak. Amikor pedig vissza kellene fizetni, akkor sarokba tudja szorítani az embereket.

2021. aug. 6. 12:10
 37/53 anonim ***** válasza:
100%

#36 Nem tudom, hogy láttad-e a csok feltételeit.

Az első, hogy tényleg szeretnénk-e, hogy olyan családok maradjanak együtt és szüljenek csak azért gyereket, hogy ne kelljen visszafizetniük a pénzt.

A második, hogyha tényleg anyagilag megszorulnak, akkor nagyon beszűkültek a "kiugrási lehetőségek". Nem adhatja el az ingatlant és költözhet vissza albérletbe 10 évig. Nem költözhet kisebb ingatlanba 10 évig. Nem költözhet külföldre. Nem költözhet másik városba, csak engedéllyel.

Ha meg megszegi, akkor ha jön egy olyan válság, mint a 2000-es évek végén, akkor majdnem 60%-os uzsorakamattal kell(het) visszafizetnie a pénzt illetve 12%-kal az illetéket. (Elvileg a korábbi 10 év jegybanki kamatait veszik figyelembe, szóval ha a kamatemelési periódus elején vagy, akkor jól jártál, ha a végén, akkor nem annyira).

És mondhatjuk, hogy így legalább nem veszik felelőtlenül igénybe az emberek, de igaziból, ez nem így van. Szóval nem az lenne a cél, hogy "sarokba tudja szorítani az embereket", amikor vissza kell fizetni, hanem az lenne a cél, hogy most felelősségteljes döntést hozzanak.

Ehelyett a csok önerőnek számít, magyarul az emberek jelentős része felvett mellé hitelt. Amit egy válság esetén, ha elveszti a munkahelyét, nem fog tudni fizetni. Ha elveszted a munkahelyedet, akkor (ha kötöttél biztosítást), az fél évig fizet. Utána mi lesz? Ha rossz helyen vettél ingatlant, akkor lehet, hogy évekig nem találsz munkát. A bank viszi az ingatlant, 3%-os kamattal és fizetheted vissza a 60%-os csokos uzsorakamatot 3-4 gyerekkel.

És mondanám, hogy mindenki felelősségteljesen meghozza ezt a döntést, felméri, hogy mekkora az esélye annak, hogy munkanélküli lesz, mert a banknak kötelessége tájékoztatni róla az embereket. De amúgy most vettünk fel hitelt, és láttam azokat a dokumentumokat. Az emberek 90%-a szerintem nem olvassa el végig, de ha el is olvassa nem értelmezi. Ráadásul annyi egyéb kérdés van ezzel az egész ingatlanvásárlással, és annyi papírt kell jól beszerezni, hogy a többség örül, ha valamilyen hitelt kap, az emberek másik fele meg annyival letudja, hogy "úgysem fogja engedni az állam", aztán majd reménykedik. Igazi felelősségteljes gondolkodásra ösztönöz a csok.

2021. aug. 6. 19:47
 38/53 anonim ***** válasza:
100%
Utolso a 10 ev nem egeszen igaz. Ha ujepitesut veszel,1 ev mulva eladhatod es viheted a jelzalogot. Hasznaltat 5 ev utan vehetsz es viheted ra at szinten,annyi a kikotes hogy vagy nagyobb alapteruletu legyen,vagy dragabb. Ez utobbi biztis,hogy teljesul.
2021. aug. 7. 07:41
 39/53 anonim ***** válasza:

#37: Szerintem te túl pozitívan értékeled a kormányunk szándékait

2021. aug. 7. 08:28
 40/53 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a hihetetlen hogy a devizás válság után van még valaki aki elhiszi a "senkit nem hagyunk az út szélén" mesét. Tényleg meg lett mentve minden eladósodott ember? Én nem úgy emlékszem. A kormány a bankok pártjára állt, az ő érdekeiket védte akkor is. A magyarázat nagyon egyszerű. Bankok nélkül nincs gazdaság, összeomlik a rendszer. Az meg hogy xy kilakoltatott hajléktalan lesz az bár szomorú de a rendszer szempontjából érdektelen, nem oszt nem szoroz. Ha a tartozásokat elengednék akkor a pénzügyi rendszerbe vetett bizalom megszűnne. Ki adna kölcsön ezután bárkinek is? Én is hallottam hogy voltak olyanok akik már abban a pillanatban tudták hogy soha nem fognak három gyereket vállalni amikor felnyalták a támogatásokat. Ők az éljünk a mának típusok, majd lesz valahogy úgy vannak vele. Valahogy biztos lesz majd, de nem biztos hogy úgy ahogyan ők azt szeretnék. Azt hogy irreálisak az ingatlanárak szerintem az albérletárak mutatják legjobban. A befektető ha most vesz egy kiadható kecót egy vidéki közepes városban, rászámol egy 6-7 százalékos bevételt a kiadásból, az jön ki hogy 150 000 forintot el kell hogy kérjen érte hogy megérje neki az ingatlanosdi. Ennyi pénzből Baden-Württenbergben, sok hasonló városban bérelni tudok lakást, miközben két-háromszor többet keresek. Az ottani fizetésekhez képest ez az összeg teljesen rendben van, egy gyári melós is megkeres legalább 1700-2000 eurót, vagy jóval többet is. Míg itthon sok helyen 150-200 ezer forintot keresnek és ebből kellene bérelni és megélni. Szóval abszurd az egész, ez mutatja hogy valami nagyon félrecsúszott itt. Túl nagy a feszültség már a rendszerben, idővel ennek rendeződnie kell. Rengetegen verték ép ésszel felfoghatatlan összegű hitelbe magukat mert nem akartak kimaradni az ingatlanpiaci bummból, most pedig kicentizett költségvetéssel élnek hónapról hónapra. Az ingatlanpiaci reccsnél ezért rengetegen is fognak hatalmasat bukni amikor kiderül hogy mennyi is az annyi reális piaci viszonyok között. Sok befektető már zárta a pozícióját, eladott mert ők már sejtik hogy gond lesz. Az ingatlanpiaci összeomlás olyan lesz mint amikor süllyed egy hajó. Erre a hajóra mindenki fel akart szállni, ha más élvezheti a luxust akkor az nekem is jár. Megy a pezsgőzés a bárban, mindenki táncol, jól érzi magát, a zenészek húzzák a talpalávalót. Aztán döccen egyet a hajó amikor egy jéghegy széthasítja az oldalát. Az utasok körében nincs pánik, ők alig vettek észre valamit az egészből. Néhányan a fedélzetre sietnek, ők látják hogy baj van, és már szaladnak is a mentőcsónakokhoz míg mások még javában táncolnak. A hajó lassan kezd kissé megdőlni, a kapitány nyugtatja az embereket hogy pánikra semmi ok, urai a helyzetnek. Az emberek többsége hisz neki. De a hajó csak dől tovább, majd a lámpák is kialszanak, ekkor kezd tudatosulni az utasokban hogy nagy bajban vannak. Mindenki egyszerre siet a mentőcsónakokhoz, a káoszban egymást tapossák csak hogy mentsék az irhájukat. Sokuknak nem jut mentőcsónak, a hajó átbillen, és magával rántja őket a mélybe. A korán ébredők pedig a csónak biztonságából nézik végig az egészet. Valahogy így lesz ez az ingatlanos katasztrófánál is.
2021. aug. 7. 09:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!