Panelban tényleg lehetetlen kifogni, hogy mindegyik közvetlen szomszéd normális legyen?
Új helyre költöztünk, és a felettünk lévő mint az állat úgy rohangál fel-alá, hajnal 3kor is erre kelek fel. Az előző helyen ugyan ez volt, de nem ilyen mértékben, ott ahányszor szoltunk " mi nem is csinálunk semmit" és hasonlók. Nem hiszem el, hogy nem veszi észre valaki, hogy dübörögve jár..
Tudom, hogy szar a panel, meg vezeti a hangot, de valami illemszabály azért kéne, hogy benne legyen az emberek agyában.
Vagy általában a felső szomszéd mindig, ami problémásabb?
Most mit lehet erre mondani?
Te is a felső szomszédja vagy valakinek, kivéve, ha földszinten laksz.
Nyilván minden felső szomszéd "problémás", mert éli az életét és hajnali 3-kor munkába készül, vagy onnan jön.
Semmilyen extra dolgot nem csinálnak - ahogy te sem az alattad levőnek - csak ilyen szar a panel hangszigetelése.
Ez nemcsak panel probléma. Mi tégla társasházban lakunk. A mellettünk levő család kölykei konkrétan örültek, úgy veszekednek tizenévesen, hogy attól tartok egyszer kinyírják egymást. Ugyanezen az udvari szomszéd pár, reggeltől estig üvöltenek egymással. A felettem lakó meg süket, 98 éves, fapapucsban jár a parkettán, és üvölt a tv-je.
Szóval én azon gondolkodom, ha társasház lesz a következő lakásom, hogy olyan fekvésű lakást választok, ahol a legkevesebb a falszomszéd. Mert egyszerűen ezt nem lehet befolyásolni, hogy ki kerül a fal túloldalára.
Nem feltétlenül. Én sem ilyenben lakom, nálunk néma csend van, pedig normál életet élnek a szomszédok, kisgyerekkel, kutyával.
Téglaház esetén csak a szarul megépített, kispórolt anyagú födém vezeti a hangot.
A panelnél meg az egybeöntött betonnak egyértelműen van hangvezető tulajdonsága, bármit barkácsolnak vele utólag.
Vannak extra módon hangérzékeny emberek, de ők ezt általában tudják magukról és nem költöznek panelbe.
Olvasgass a hiperakuzisról!
A hiperakuzisban szenvedők nem rendelkeznek "szuperhallással“, és nem hallanak jobban az ép hallószervű embereknél. Az érintett személy hallása normális, kizárólag a zajtűrési képessége tér el a normálistól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!